Актуелно:
Општина Братунац
НАЈАВА:10. Међународни сајам пољопривреде, прехрамбене индустрије и туризма
 
 
У Братунцу ће 24. и 25.јуна бити одржан 10. Међународни сајам пољопривреде, прехрамбене индустрије и туризма „Дани малине 2016“. Ову манифестацију организује Општина у сарадњи са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде РС те међународним организацијама CARE и ЈИЦА које финансијски подржавају пројекте развоја пољопривреде у овој локалној заједници.
Предсједник Организационог одбора сајма Вјекослав Стевановић саопштио је да су у спортској хали површине око 700 м2 уређена 63 штанда, те да ће током овогодишњих „Дана малине“ своје производе и услуге промовисати 65 излагача из региона.
Он је рекао да је  припремљен и простор испред хале који традиционално користе излагачи пољопривредних машина. 
-Ове године су на том простору постављене надстрешнице за произвођаче малине и другог воћа, затим поврћа, меда и млијечних производа, рекао је Стевановић.
Истакао је да ће општина 24.јуна организовати вечеру за  излагаче и додјелу захвалница, уз културно-забавни програм. 
Организатори овогодишњег сајма предвидјели су извлачење награда за посјетиоце. 
Манифестација „Дани малине“ биће свечано отворена  у 11 часова након чега је планиран обилазак сајма и додјела награда најуспјешнијим произвођачима.
Организациони одбор „Дана малине 2016“  најавио је  стручна предавања из области пољопривреде: малинарства, пчеларства, мљекарства и пластеничке производње која ће бити одржана 24. и 25.јуна у братуначкој киносали.
У циљу развоја малинарства општина Братунац, уз подршку Јапанске агенције за међународни развој ЈИЦА, проводи пројекат „Обнављање и подизање нових засада малине и купине“. Општина је, осим тога, формирала властити расадник на подручју мјесне заједнице Кравице из које ће се већ од наредне јесени обезбиједити нове саднице малине за заинтересоване пољопривредне произвођаче.
Подршку производњи јагодичастог воћа пружа и ресорно министарство у Влади РС које ће  финансирати пројекат изградње система за наводњавање на цијелом подручју општине Братунац.
 
 
Обавјештење Општинске изборне комисије Братунац

 

О Б А В Ј Е Ш Т Е Њ Е

ОБАВЈЕШТАВАЈУ СЕ ГРАЂАНИ ОПШТИНЕ БРАТУНАЦ ДА ЈЕ У ТОКУ ИЗЛАГАЊЕ ПРИВРЕМЕНОГ БИРАЧКОГ СПИСКА ЗА ЛОКАЛНЕ ИЗБОРЕ 2016 ГОДИНЕ, ПО БИРАЧКИМ МЈЕСТИМА.

МОЛЕ СЕ ГРАЂАНИ ДА ПРОВЈЕРЕ НА КОМ СУ БИРАЧКОМ МЈЕСТУ УПИСАНИ ЗА ГЛАСАЊЕ.

ПОСЕБНО СЕ МОЛЕ СТАНОВНИЦИ УЛИЦЕ СВЕТОГ САВЕ ДА ИЗВРШЕ ПРОВЈЕРУ СПИСКА ЗБОГ ПОСТАВЉАЊА НОВИХ КУЋНИХ БРОЈЕВА НА КУЋЕ.  ПРОВЈЕРУ МОЖЕТЕ ИЗВРШИТИ У ЗГРАДИ ОПШТИНЕ,  У СОБИ 24. ИЛИ НА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦИ ЦИК БИХ.

                                                                                                                                       ОИК  БРАТУНАЦ
 

 
Свечани пријем за Вуковце и Ученике генерације

 10.06.2016.г.

Поводом завршетка школске 2015/16године,на свечаном пријему у скупштинској сали,начелник општине Братунац,г-дин Недељко Млађеновић уручио је новчане награде и плакете Ученицима генерације и Вуковцима Средњошколског центра и основних школа,као и новчане награде каратистима Карате клуба " Милош Делић" за успјехе постигнуте на такмичењу у Темишвару.

Укупан износ издвојен из буџета Општине износио је 2.550,00 КМ.

Ученици генерације Средњошколског центра,Анђели Глигић уручена је општинска плакета и новчана награда у износу од 150 КМ.

Идентичну награду добили су Ученици генерације:Ведрана Шаренац из ОШ “Бранко Радичевић“,Кристина Капетановић из ОШ“Вук Караџић“,  Јована Радовић из ОШ “ Петар Кочић“ из Кравице и Бериса Мухаремовић из подручне школе у Коњевић Пољу.

алт

Плакете и новчане награде од 100 КМ добили су сљедећи ученици:

Опширније...
 
ОИК:План излагања бирачких спискова

03.06.2016.г.

Општинска изборна комисија Општине Братунац је усвојила План излагања извода из привременог Централног бирачког списка за предстојеће локалне изборе, за подручје општине Братунац, на 2.редовној сједници оодржаној 02.06.2016.године. Излагање ће се извршити по бирачким мјестима на следећим локацијама:

Опширније...
 
Јавни оглас за отуђење грађевинског земљишта на локалитету Циглане - општина Братунац

           

                  На основу члана 348 Закона о стварним правима РС (Сл.Гласник РС бр. 124/08,58/09,95/11 и 60/15), члана 11. Правилника о условима и начину под којима општина Братунац може да отуђи или да у закуп непокретности по тржишној цијени, цијени мањој од тржишне цијене, односно закупнине или без накнаде бр.01-022-89/16 (Сл. Билтен општине Братунац бр.5/16), члана 3 Одлуке о покретању поступка отуђења грађевинског земљишта на локалитету Циглане, за реализацију пројекта изградње хладњаче и агро-тржног центра бр.01-022-119/16 (Сл. Билтен општине Братунац бр.5/16) и члана 50. Статута општине Братунац-пречишћен текст (Сл.Билтен општине Братунац бр.04/2005) , Начелник општине расписује:

ЈАВНИ ОГЛАС
За отуђење грађевинског земљишта на локалитету Циглане - општина Братунац

               Општина Братунац, путем прикупљања писмених понуда, отуђује грађевинско земљиште означено са к.п. бр.599/4, у површини од 4952 м2, уписано у КО Братунац, у л.н. бр.1887, на локалитету старе Циглане, ради реализације пројекта економског развоја општине Братунац - изградње хладњаче за складиштење јагодичастог воћа и Агро-тржног центра. Укупна вриједност земљишта које се отуђује је 79.578,64 КМ.
              Поступак прикупљања писмених понуда проводи Комисија за непокретности именована Рјешењем СО-е Братунац бр.01-022-110/16.
                Почетна цијена за отуђење земљишта износи 0,00 КМ.

          Крајњи рок за предају понуда је 13.06.2016.год. до 11,00 часова. Отварање писмених понуда одржаће се 13.06.2016.год. у 11 часова и 30 минута у просторијама општине Братунац-канцеларија бр.28.
 

  ТЕКСТ ЈАВНОГ ОГЛАСА МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ ОВДЈЕ

 


ЈПАГЕ_ЦУРРЕНТ_ОФ_ТОТАЛ