НАРЕДБА о измјени Наредбе о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона (COVID-19) на подручју општине Братунац

Аутор Рада Веселиновић дана .

Број: 02-020-153-19/20
Дана, 26.10.2020.год
 
На основу члана 22.Закона о заштити и спасавању у ванредним ситуацијама („Службени Гласник Републике Српске“ бр.121/12 и 46/17), члана 43. Закона о заштити становништва од заразних болести („Службени Гласник Републике Српске“ бр.90/17), члана 59. и 82. Закона о локалној самоуправи („Службени гласник Републике Српске„, број: 97/16 и 36/19), чл.67. Статута општине Братунац ( Службени Гласник општине Братунац бр.10/2017), те на основу Одлуке о проглашењу ванредне ситуације за територију Републике Српске (“Службени Гласник РС“ бр.25/20), на основу тачке 1. Закључка Републичког штаба бр.60-3/20 од 25.10.2020.године и Одлуке штаба за ванредне ситуације Братунац од 26.10.2020.године, Начелник општине доноси:
 
Н  А  Р  Е  Д  Б  У
о измјени Наредбе о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона (COVID-19) на подручју општине Братунац
 
 
Члан 1.
 
У Наредби о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона (COVID-19) на подручју општине Братунац бр.02-020-153-18/20 од 22.10.2020.године члан 2.став 1.мијења се и гласи:
 
„Ограничава се радно вријеме од 06,00 до 22,00 часа до 01.11.2020. године сваким радним даном и у дане викенда и то:“
 
  Члан 2.
 
Ова наредба ступа на снагу даном доношења и биће објављена у „Службеном гласнику општине Братунац“.
 
 
Командант штаба
НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ
Недељко Млађеновић, дипл.инж.маш.
 

ОДРЖАНА РЕДОВНА СЈЕДНИЦА ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Аутор Оља Чучић дана .

Општински штаб за ванредне ситуације упознат је на данашњој редовној сједници да је у Братунцу тренутно позитивно на вирус корона 17 особа, од којих се двије особе налазе на болничком лијечењу. На сједници је речено да је њихово здравствено стање добро и да ће за дан или два изаћи из болнице. Штаб је упознат и да се тренутно у изолацији налази 18 особа.

Начелник општине Недељко Млађеновић  позвао је инспекторе и комуналне полицајце да контролишу поштовање мјере изолације, како би се спријечила појава вируса корона и његово ширење.

-Захвални смо грађанима наше општине што су схватили озбиљност ситуације у Републици Српској и шире и што, углавном поштују мјере заштите од ширења вируса корона. Најважније нам је здравље људи и да, кроз поштовање мјера заштите од вируса корона, омогућимо рад у локалним предузећима, рекао је начелник општине Братунац Недељко Млађеновић који је, позивајући грађане да поштују све мјере које у циљу  заштите од вируса корона предузимају Републички и Општински штабови за ванредне ситуације, поручио да ће у будућности бити породичних славља и окупљања, али да је сада најважније да се сачува здравље људи и окупљања сведу на минимум.

Штаб је на данашњој сједници прихватио јучерашње мјере Републичког штаба за ванредне ситуације да све основне и средње школе у Српској буду превентивно затворене на седам дана, те да се ограничи рад угоститељских објеката до 22 часа.

Штаб је данас одлучио да се се редовно врши дезинфекцијајавних површина и свих путних праваца, те да се за ту намјену користе сва постојећа возила.Одлучено је, такође, да се на подручју општине Братунац врши редовна дезинфекција објеката јавних предузећа и установа, као и службених просторија, производних погона и кругова привредних субјеката који раде.

ХУМАНИТАРНА ПОМОЋ ПРО БУДУЋНОСТ ПРОЈЕКТА

Аутор Оља Чучић дана .

IMG 20201026 104920

У оквиру пројекта ПРО БУДУЋНОСТ   ( Повјерење - Разумјевање - Одговорност за Будућност ) које имплементирају CRS I Caritas уз финансијску подршку УСАИД-а. данас је Општини Братунац испоручено 30 пакета са храном и хигијенским намирницама за најугроженије категорије становништа.CARITAS

ПОДЈЕЛА МАСКИ И ДЕЗИНФЕКЦИОНИХ СРЕДСТАВА

Аутор Оља Чучић дана .

z1

УЖ Природа, уз подршку Општине Братунац  је почела са дистрибуцијом заштитиних и дезинфекционих средства за угрожене категорије становника општине Братунац кроз пројекат “Солидарност у превенцији ЦОВИД-а 19” у оквиру Регионалног програма локалне демократиje наЗападном Балкану– РеЛОаД, који имплементира Развојни програм Уједињених нација (УНДП) уз финансирање и подршку Еуропскеуније (ЕУ).

Заштитна и дезинфекциона средства ће бити подјељена за  1400 становника општине из слиједећих категорија:

- пензионери и људи старији од 65 година – 500  корисника/ца

- жене старије и средње доби које живе у  приградским и сеоским срединама- 500 корисница

- породице са троје или више дјеце и породице особа са потешкоћама у развоју – 200 корисника/ца

- породице (жене) у ризику од насиља у породици – 100 корисница

- особе које имају хронична обољења или се лијече од онколошких обољења- 100 корисника/ца

Ова подјела се врши у сарадњи са Удружењем пензионера, невладиним организацијама чији су корисници из наведених категорија, Центром за социјални рад и другим релевантним организацијама и институцијама. Уз подјелу ових средства се врши и дистрибуција летака који садрже упутства за самозаштиту и заштиту становништва, те плакате са истим садржајем.

Такође, биће извршена подјела заштитних и дезинфекционих средстава по мјесним заједницама у сарадњи са предсједницима мјесних заједница.

Осим ове дистрибуције,  у оквиру пројекта се пружа психосоцијална подршка људима којима је она потребна и који пате од различитих облика психичких проблема који су везани за стања изолације, стање неизвјесности  изазване пандемијом. Подршка се састоји у групним и индивидуалним терапијама које пружа стучна сарадница УЖ Природе и до сада је око 60 људи прошло ове терапије.

Контактинформације :

Жељана Пјевалица, УЖ Природа,

056 410 662

065 414 801

НАРЕДБА о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона (COVID-19) на подручју општине Братунац

Аутор Рада Веселиновић дана .

Број: 02-020-153-18/20
Дана, 22.10.2020.год
 
На основу члана 22.Закона о заштити и спасавању у ванредним ситуацијама („Службени Гласник Републике Српске“ бр.121/12 и 46/17), члана 43. Закона о заштити становништва од заразних болести („Службени Гласник Републике Српске“ бр.90/17), члана 59. и 82. Закона о локалној самоуправи („Службени гласник Републике Српске„, број: 97/16 и 36/19), чл.67. Статута општине Братунац ( Службени Гласник општине Братунац бр.10/2017), те на основу Одлуке о проглашењу ванредне ситуације за територију Републике Српске (“Службени Гласник РС“ бр.25/20), на основу тачке 14. Закључка Републичког штаба бр.59-1/20 од 20.10.2020.године и Одлуке штаба за ванредне ситуације Братунац од 22.10.2020.године, Начелник општине доноси:
 
Н  А  Р  Е  Д  Б  У
о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона
(COVID-19) на подручју општине Братунац
 
Члан 1.
 
1) У циљу спречавања ширења корона вируса SARS-COV-2 и COVID-19 болести на територији општине Братунац и заштите и спашавања становништва до 16.11.2020.године забрањују се:
- Сва јавна окупљања у групама већим од 50 лица
- Сва приватна окупљања у групама већим од 10 лица (свадбе,крштења,рођендани,прославе и други породични скупови сличне природе)
- Извођење музике уживо у угоститељским објектима за смјештај,исхрану и пиће
- Постављање барских столова и столица, стајање за шанком и другим мјестима у објекту и коришћење наргила у угоститељским објектима за смјештај,исхрану и пиће
2) Обавезују се грађани да:
- на отвореном и у затвореном простору носе заштитну маску (прекривена уста, нос и брада) и придржавају се заштитне мјере физичког растојања од два метра
- у затвореним просторијама да се, поред ношења заштитне маске и одржавања физичког растојања од два метра,придржавају упутстава Института за јавно здравство Републике Српске за боравак у затвореном простору,у зависности од дјелатности која се обавља.
3) Од обавезе ношења заштитне маске су изузета дјеца млађа од 7 година, лица са посебним потребама која не могу скинути маску без помоћи других и лица која обављају физичку спортску и рекреативну активност у оквиру спортских објеката.
 
Члан 2.
 
Ограничава се радно вријеме од 06,00 до 24,00 часа до 16.11.2020. године сваким радним даном и у дане викенда и то:
- Угоститељским објектима за исхрану и пиће и смјештај
- Угоститељским објектима за исхрану и пиће са сједиштем у мјесту Красанпоље,локалитет Рајска плажа
- Приређивачима игара на срећу
Наведени објекти из претходног става морају бити затворени у 24 часа (без гостију) и није дозвољено „вријеме толеранције“.
 
Члан 3.
 
Правна лица,предузетници и физичка лица који у директном контакту пружају услуге грађанима дужни су свој рад организовати уз обавезно предузимање мјера и придржавања упутстава прописаних у Упутству ЈЗУ “Институт за јавно здравство Републике Српске“ за организовање рада у зависности од дјелатности коју обављају.
Субјекти који пружају услуге из области угоститељства , умјетности и забаве (биоскопи и сл.) дужни су:
-организовати свој рад уз примјену прописаних епидемиолошких мјера од стране ЈЗУ “Институт за јавно здравство Републике Српске“ са посебном пажњом на ограничење броја лица у објекту у зависности од површине простора и уз обавезно поштовање прописане физичке дистанце и
-на улазу у објекат поставити обавјештење о укупном броју лица која могу боравити у објекту у односу на његову површину.
 
Члан 4.
 
За све оно што није регулисано овом Наредбом примјењиваће се мјере прописане одредбама Закључка Републичког штаба за ванредне ситуације бр.59-1/20 од 20.10.2020.године.
 
Члан 5.
 
Задужује се Одсјек за инспекцијске послове и Комунална полиција да у провођењу ове наредбе обезбједи поштовање исте од стране напријед наведених субјеката.
 
Члан 6.
 
О извршењу задатака из ове Наредбе, органи из члана 5. Ове наредбе, свакодневно ће извјештавати Општински  штаб за ванредне ситуације.                              
 
Члан 7.
 
Даном доношења ове Наредбе ставља се ван снаге Наредба бр.02-020-153-16/20 од 23.09.2020.године.и Наредба бр.02-020-153-17/20 од 01.10.2020.године
.
Члан 8.
 
Ова наредба ступа на снагу даном доношења и биће објављена у „Службеном гласнику општине Братунац“
 
 
КОМАНДАНТ ШТАБА
Недељко Млађеновић,дипл.инж.маш.
 

ДОО „ МАЛИНА- БРАТУНАЦ“ Албум

1
2
3
4
5
6
7
11
12
13
14
15
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
Komunalci-oprema_3
logoMalina
OBRADA_ZEMLJISTA
OBRADA_ZEMLJISTA_2
Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50

Lock full review www.8betting.co.uk 888 Bookmaker

Пријатељи Сребренице"Ритам регије"

Пријатељи Сребренице"Видео журнал"

Слава ОпштинеНедељко Млађеновић

Уредници