ИЗВРШЕН ТЕХНИЧКИ ПРИЈЕМ НАМЈЕНСКОГ ОБЈЕКТА ИЗГРАЂЕНОГ за потребе расадника малине ДОО „МАЛИНА-БРАТУНАЦ

Аутор Рада Веселиновић дана .

rasadnik 1
 
Након завршетка грађевинско-занатских радова на изградњи  намјенског објекта за потребе расадника малине ДОО „МАЛИНА-БРАТУНАЦ“, општина Братунац,  у сарадњи са УНДП-ом организовала је технички пријем објекта.
 
Технички пријем објекта извршен   је дана 26.05.2017.год. након чега ће се објекат ставити у употребу. 
 
Радови су изведени  у складу са Уговором  бр.UNDPBIH-16-214-SRRP-ARS INŽENJERING-W.  
Укупна вриједост радова без ПДВ-а је 100.705,63 КМ а изградњу објекта финансирао је  УНДП БиХ, уз суфинансирање општине Братунац.
 
Радове је изводио  ДОО „Арс инжењеринг“  из Бања Луке  а надзор над извођењем радова у име општине Братунац вршио је  Младен Николић  из Братунца.
 
rasadnik 2
 
rasadnik 3

Званичници Српске и Србије обишли градилиште моста на Дрини

Аутор Рада Веселиновић дана .

Most 1
 
Званичници Србије и Републике Српске заједно с начелником општине Братунац Недељком Млађеновићем и предсједником општине Љубовија Милованом Ковачевићем данас су обишли градилиште моста на Дрини „Братољуб“. Они су  поручили да је Дрина премоштена те да ће до краја августа ове године мост бити стављен у функцију.
 
Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да мост свједочи о специјалним паралелним везама и да је резултат договора  са актуелном Владом и предсједником Србије.
„Ова генерација политичара оставља мост као доказ да смо градили. Спајамо, а не исправљамо криву Дрину. Ово је доказ спајања људи, могућности да се брже сретне и дође и он представља захтјев савременог живота“, рекао је Додик изразивши захвалност Републици Србији, њеном предсједнику Томиславу Николићу и премијеру Александру Вучићу који су препознали значај изградње овог моста за становништво које живи на овим просторима.
 
Предсједник Србије Томислав Николић истакао је да је поносан што у Републици Српској и Србији постоје руководства која истовремено мисле на оба дијела српског народа. 
 
Премијер Србије Александар Вучић истакао је важност спајања обала, градова и држава.
„Мостови повезују и спајају, преко њих престајемо да се плашимо једни других, почињемо да се разумијемо и схватамо колико смо једни другима потребни. Дићи мост значи да нисмо дигли руке од себе и од себи најближих“, оцијенио је Вучић. Истакао је потребу српског народа да се повеже и живи заједно.
„Наша влада са предсједником Српске и Србије учинила је више него икада. Љубовија и Братунац не могу опстати без мостова“, поручио је Вучић увјерен да Србија и Српска градећи мостове граде мир, стабилност и бољи живот за све људе који живе на овим просторима.
 
Изградња моста „Братољуб“ почела је у октобру 2015.године. Мост је дуг 227 метара а широк 14 метара.
Становници из овог дијела Подриња поручују да  је изградњом  моста између Братунца и Љубовије остварен вишедеценијски сан и да их Дрина више не раздваја него спаја.
 
Most 3
 Most
 

НАЈАВА 6.РЕДОВНЕ СЈЕДНИЦЕ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БРАТУНАЦ

Аутор Оља Чучић дана .

                 6. РЕДОВНA СЈЕДНИЦA СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БРАТУНАЦ

одржаће се 30.05.2017. године ( уторак)

са почетком у 10,00 часова, у скупштинској сали у згради Дома културе у Братунцу

Д  Н Е В Н И   Р Е Д:

  1. УСВАЈАЊЕ ИЗВОДА ИЗ ЗАПИСНИКА СА            ПЕТЕ РЕДОВНЕ СЈЕДНИЦЕ СО-е
  2. ИНФОРМАЦИЈА О РЕАЛИЗАЦИЈИ СКУПШТИНСКИХ ЗАКЉУЧАКА СА ПРЕТХОДНЕ СЈЕДНИЦЕ СО-е
  3. ИЗВЈЕШТАЈ О ИЗВРШЕЊУ БУЏЕТА ОПШТИНЕ БРАТУНАЦ ЗА ПЕРИОД ОД 01.01. ДО 31.12.2016. ГОДИНЕ
  4. ПРИЈЕДЛОГ ОДЛУКЕ О ИЗМЈЕНИ И ДОПУНИ ОДЛУКЕ О КОМУНАЛНОМ РЕДУ
  5. ПРИЈЕДЛОГ ОДЛУКЕ О ИЗМЈЕНИ И ДОПУНИ ОДЛУКЕ О ОДРЕЂИВАЊУ РАДНОГ ВРЕМЕНА УГОСТИТЕЉСКИХ ОБЈЕКАТА И ОБЈЕКАТА ЗАБАВЕ И ИГАРА НА СРЕЋУ НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ БРАТУНАЦ
  6. ПРИЈЕДЛОГ ОДЛУКЕ О ДОПУНИ ОДЛУКЕ О ОПШТИНСКИМ АДМИНИСТРАТИВНИМ ТАКСАМА ОПШТИНЕ БРАТУНАЦ
  7. ИЗВЈЕШТАЈ О РАДУ ОПШТИНСКЕ УПРАВЕ БРАТУНАЦ ЗА 2016. ГОДИНУ
  8. ОДБОРНИЧКА ПИТАЊА

 

    ПРЕДСЈЕДНИК СКУПШТИНЕ

                                                                                                                           ОПШТИНЕ БРАТУНАЦ      

                                                                                                                                      Ћазим Јусуповић  с.р.                                              

                                                

У Бања Луци потписан уговор о изградњи система за наводњавање

Аутор Рада Веселиновић дана .

Bratunac navodnjavanje sajt 358713738

Представници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, општине  Братунац  и конзорцијума "Хигра" Бијељина - "Градитељ НС" Нови Сад потписали су данас у Бања Луци уговор за пројекат наводњавања у општини Братунац на површини од 436 хектара у вриједности 8,1 милион КМ.
 
Директор Јединице за координацију пољопривредних пројеката у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Раденко Јефтић рекао је да 85 одсто вриједности овог пројекта обезбјеђује Влада Српске, а 15 одсто локална заједница. Вриједност комплетног пројекта за Републику Српску је 24 милиона долара и предвиђа изградњу система за наводњавање на осам до девет локација површине 3.850 хектара обрадивог пољопривредног земљишта. Циљ пројекта је изградња 26 подсистема за наводњавање на локацији од 17 мјесних заједница у овој општини. Реализацијом пројекта биће ријешено питање наводњавања, односно стабилне производње у области воћарства са интенцијом на производњу малина
 
Начелник општине Братунац Недељко Млађеновић рекао је да је ова општина до сада била лидер у производњи малине и јагодичастог воћа на подручју Републике Српске. 
"Вријеме ће показати да је ово највећи историјски пројекат који се реализује за привреду и пољопривреду на подручју општине Братунац јер до сада није било пројеката вриједности изнад 8,1 милион КМ", истакао је Млађеновић. 
Он је рекао да тренутно постоји производња око 4.000 тона малине са око 1.300 произвођача гдје је прошле године била чиста добит од 13 до 15 милиона КМ. 
"Наш циљ је да у наредних шест година са наводњавањем, уз изграђену противградну заштиту,  довољно хладњача и формираним расадником, изађемо на производњу 10.000 тона малине и да имамо чисту добит до 35 милиона КМ, што би укључило 2.000 породица са око 4.000 радних мјеста и сезонаца", закључио је Млађеновић.
 

У Братунцу одржано регионално такмичење у пружању прве помоћи

Аутор Оља Чучић дана .

CK takmicenje 1

Општинска организација Црвеног крста Братунац била је домаћин 22.Регионалног такмичења у пружању прве помоћи са реалистичким приказом повреда, стања и обољења. На такмичењу, које  је одржано јуче у Основној школи „Бранко Радичевић“, учествовало је 8 екипа основаца и средњошколаца из општина Власеница, Сребреница, Зворник, Шековићи и Братунац.

Прво мјесто освојила је екипа Подмлатка Општинске организације Црвеног крста из Зворника, друго екипа из Братунца а треће мјесто екипа из Сребренице.

Зворничани су били најбољи и у категорији омладине ОО ЦК а екипе из Сребренице и Братунца освојиле су друго, односно треће мјесто.

CK takmicenje 2

-Циљ такмичења које смо организовали у Братунцу је провјера стеченог знања из ове области, размјена искуства и мишљења, те дружење и упознавање младих из општина регије Бирач, рекла је секретар ОО ЦК Братунац Мирјана Остојић истичући да су подршку такмичењу пружили Црвени крст РС, општина Братунац, ОШ „Бранко Радичевић“ и братуначки Дом здравља.

Ово такмичење је једна од бројних активности које Црвени крст Републике Српске   традиционално организује од 8. до 15.маја у оквиру обиљежавања Недеље Црвеног крста.

ДОО „ МАЛИНА- БРАТУНАЦ“ Албум

1
2
3
4
5
6
7
11
12
13
14
15
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
Komunalci-oprema_3
logoMalina
OBRADA_ZEMLJISTA
OBRADA_ZEMLJISTA_2
Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50

Lock full review www.8betting.co.uk 888 Bookmaker

Пријатељи Сребренице"Ритам регије"

Пријатељи Сребренице"Видео журнал"

Интервју саНедељком Млађеновићем

Уредници