САНИРАНО 14 КЛИЗИШТА НА РЕГИОНАЛНОМ ПУТУ

Аутор Рада Веселиновић дана .

Bratunac Trninic i Mladjenovic

Начелник општине Братунац Недељко Млађеновић и Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић  присуствовали су јуче обиљежавању завршетка радова   на санацији 14 клизишта на регионалном путу Дрињача-Братунац-Скелани.
 
Они су оцијенили   да је завршена најкомплекснија и најскупља дионица за изградњу по цјелокупном пројекту „Санација оштећења на путевима у РС  изазваних поплавама 2014.године“ .  Укупна вриједност завршених радова  је 5,8 милиона марака.
 
„Радови су били изузетно сложени и захтјевни а предузеће „Зворник-путеви“ је овај посао завршило веома квалитетно и успјешно. Надам се да су на овај начин трајно ријешени  проблеми клизишта на овој дионици пута, који су се јављали и прије поплава 2014.године“, оцијенио је Трнинић.
Он је рекао да су радови на  санацији оштећења на том путу финансирани  из средстава Свјетске банке.
 
Присуствујући примопредаји радова  Начелник братуначке општине  Недељко Млађеновић изјавио је новинарима да се ради о веома значајном пројекту Владе РС која је, реконструкциојм  тог пута прије десетак година „вратила живот у села поред ријеке Дрине“.
„Ови радови су веома квалитетно изведени и надамо се да ће овај пут, поред пута Коњевић Поље-Братунац, добити много већи значај након изградње  граничног прелаза на Дрини  код Братунца, чији завршетак очекујемо у наредној години“, рекао је Млађеновић.
 
На регионалном путу Дрињача-Братунац санирано је 11 клизишта а на дионици Братунац-Скелани три клизишта.