У СВИМ БРАТУНАЧКИМ ШКОЛАМА ДАНАС ПОЧЕЛА РЕДОВНА НАСТАВА

Аутор Рада Веселиновић дана .

škola

У братуначким основним школама „Вук Караџић“, „Бранко Радичевић“ и „Петар Кочић“, као и Средњошколском центру данас је почела редовна настава у новој школској 2019/2020 години.
 
Директори и наставници основних школа организовали су свечане пријеме и пригодан програм за првачиће којих ове године има  укупно 101, што је приближно броју ђака који су кренули у школу прошле године.
 
Највише првачића, укупно 51 уписан је у основној школи „Вук Караџић“, која наставни процес организује у централној школи и подручним одјељењима у Факовићима, Тегарама, Бјеловцу, Вољавици и Бљечеви.
У школу „Бранко Радичевић“ у први разред кренуло је 43-оје дјеце, од којих 34-оро у централној школи а деветоро у подручним одјељењима у Красанпољу, Осамском, Полому и Глоговој.
По редовном плану и програму јутрос је почела настава и у основној школи „Петар Кочић“ у Кравици, гдје је ове године уписано 6 првачића. 
У овим школама у 2019/2020 години  образоваће се око 1.200 основаца.
 
Општина Братунац је за све првачиће обезбиједила поклон пакетиће.  
 
Настава по утврђеном плану и програму почела је данас и у Средњошколском центру који има више од 400 ученика.
 
Директор овог центра Љубиша Алемпић  изјавио је новинарима да је ове године, по одобрењу Министарства просвјете и културе РС,   у први разред уписано 136 ученика, што је највећи број од 2011.године. Ученици су распоређени у 6 одјељења за три струке и осам занимања, или једно одјељење више него прошле године.
Он је истакао  да број уписаних ученика обезбјеђује пуни фонд часова и  упосленост свих професора у овом центру, који је спремно дочекао почетак нове школске године.
 
 skola 2