ПОТПИСАНИ УГОВОРИ СА ОРГАНИЗАЦИЈАМА ЦИВИЛНОГ ДРУШТВА У ОКВИРУ ReLOaD ПРОЈЕКТА

Аутор Rada Veselinovic дана .

 
RELOAD ugovori
 
Представници општине Братунац и Развојног програма Уједињених нација (УНДП)  потписали су јуче уговоре са представницима четири организације цивилног друштва(ОЦД)/невладине организације(НВО), чији су пројектни приједлози одабрани за финансирање у оквиру  Јавног позива организацијама цивилног друштва и проведеног поступка оцјене пројектних приједлога.
 
Средства за реализацију ова четири  пројеката у укупном износу  око 120.000 КМ обезбијеђена су у оквиру ReLOaD пројекта, који финансира Европска унија а имплементира Развојни програм Уједињених нација (UNDP).
Од ових средстава финансираће се пројекти:
 
1. „Промоција карате спорта и здравог живота“ -  пројекат Спортског  удружења  карате клуб "Želja ipon" Братунац  
2. Be in Charge! - Ти одлучујеш –  пројекат Удружења  "Пријатељи Сребренице“ 
3. „Унапређење пољопривредне производње и руралног развоја кроз савремену технологију производње малине у органском поступку“ -  пројекат Удружења жена "Подриње 1" Скелани 
4. „Изабери спорт, а не зависност“- пројекат Удружење родитеља хендикепиране дјеце и  омладине "Лептир"
 
 Пројект РеЛОаД подржава локалне самоуправе да развију транспарентне механизме финансирања за организације цивилног друштва, како би се боље упознали са потребама грађана, а организације цивилног друштва служе као партнери локалним самоуправама и подржавају их у рјешавању потреба локалне заједнице. 20,000 грађана у БиХ ће имати користи од преко 80 пројеката цивилног друштва, које ће се имплементирати у оквиру РеЛОаД пројекта, током трогодишњег периода 2017-2020.