ОДРЖАНА 21.РЕДОВНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БРАТУНАЦ

Аутор Rada Veselinovic дана .

Skupština opštine Bratunac 23 9.2019

На 21 сједници Скупштине општине Братунац, која је одржана 23.09. усвојена  је Одлука о додјели општинских признања и награда, која се додјељују поводом обиљежавања 25.септембра – Дана општине Братунац.
 
Одборници су на овој редовној сједници усвојили Одлуку о приступању измјене и допуне Регулационог плана насељеног мјеста Братунац, као и Одлуку о основаности утврђивања општег интереса ради провођења поступка експропријације у сврху уређења  корита Кравичке ријеке ради заштите од поплава.
 
Усвојене су и одлуке о поништењу Одлуке о расписивању јавног конкурса за избор и именовање начелника Одјељења за општу управу, те Одлуке о именовању комисије за спровођење поступка по јавном конкурсу за избор и именовање начелника тог одјељења.
 
На овој сједници усвојена је и Одлука о расписивању јавног конкурса за избор и именовање члана Општинске изборне комисије (ОИК), те Одлука о именовању конкурсне комисије за спровођење јавног конкурса за избор и именовање члана ОИК. За чланове те комисије именовани су Миодраг Лончаревић, Борис Трнинић и Фадила Муминовић.
 
Скупштина је донијела Одлуку о прихватању приједлога за компензацију по основу дуга насталог по Споразуму о финансирању пројеката хитних мјера опоравка од поплава.
 
На сједници је усвојен  Извјештај о извршењу буџета општине Братунац за првих шест мјесеци ове године, док Извјештај о раду Д.О.О“Малина“ Братунац за прошлу годину, није добио потребан број гласова одборника.
 
Скупштиннска већина није прихватила иницијативу да се  дневни ред сједнице допуни тачком, која се односи на разрјешење дужности предсједника Скупштине општине Ћазима Јусуповића, замјеника начелника општине Салиха Дубичића и начелника Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Шевкa Карића.