СВЕЧАНО ОБИЉЕЖЕН ДАН ОПШТИНЕ БРАТУНАЦ

Аутор Rada Veselinovic дана .

Priznanja 9

Поводом обиљежавања 25.септембра – Дана општине Братунац, јуче је у биоскопској сали Дома културе организована свечана сједница Скупштине на којој су уручена општинска признања и награде  за допринос развоју и афирмацији ове локалне заједнице. 
 
Честитајући суграђанима Дан општине, начелник  Недељко Млађеновић је рекао да је 25.септембар датум када се 1927.године први пут појавила регистрована општина Братунац.
„Поводом Дана општине организовали смо пријем за све угледне грађане и привреднике заслужне за развој Братунца, као и најуспјешније студенте и младе, који су дали свој допринос у сферама друштвено-политичког рада“, рекао је Млађеновић који је, наводећи да је награђено  више од 20 студената, истакао да то потврђује да ова општина има омладину која са високим просјеком оцјена завршава и најтеже факултете.
 
Додао је да се редовно издвајају средства из буџета за школовање дјеце и омладине и да општина већ неколико година стипендира око 200 студената.
 
Млађеновић је рекао да је братуначка општина, уз финансијску подршку Владе Републике Српске и међународних организација, реализовала бројне пројекте који су допринијели развоју и стварању бољих услова живота и рада у овој локалној заједници.
 
Признање "ПЛАКЕТА" општине Братунац додијељено је Борису Пашалићу - Министру пољопривреде, шумарства и водопривреде РС, Стефану Митровићу - Директору Јединице за координацију пољопривредних пројеката, Др Даници Грујичић-неурохирургу Начелнику центра за неуроонкологију Неурохирушке клинике Клиничког центра Србије и редовном професору на Медицинском факултету у Београду.
 
Признање "ПОВЕЉА" додиељено је КУД-у "Мост" Братунац, Сретену Јањићу, медицинском раднику на Клиници за неурохирургију у Клиничком центру Србије и Јуси Салкићу-Брици-постхумно за животни рад у Братунцу. Ово признање додијељено је и Драгани Обачкић, диплимираном политикологу, најуспјешнијем студенту дипломцу општине Братунац.
 
Признање "ЗАХВАЛНИЦА" дидјељено је најуспјешнијим студентима дипломцима Милици Васовић, доктору медицине са постигнутом просјечном оцјеном 9,50 и Милошу Илићу, дипломираном теологу са просјечном оцјеном 9,12,  и  Ведеани Шаренац као најбољем спортисти општине Братунац.
 
Признање "ЗАХВАЛНИЦА" додијељено је и Миладину Тришићу, за допринос култури и културној историји општине Братунац, Бориславу Петровићу,  најмлађем пчелару, Кристини Станојевић, за постигнуте успјехе и освојене награде на такмичењима у каратеу, Тијани Благојевић  за постигнуте успјехе у одбојци и Стефану Мирковићу, за освојене награде на такмичењима у каратеу.
 
Priznanja 8
Dan opstine priznanja 2
Nagrade 6
Priznanja 6
Priznanja
Nagrade 7