ИЗВЕДЕНА ПРЕДСТАВА "ПРИПОВЈЕТКЕ ЈЕДНОГ КАПЛАРА"

Аутор Оља Чучић дана .

Predstava Pripovjetke jednog kaplara

Глумац београдског Народног позоришта Зоран Ћосић и његова супруга Нина, обоиста Симфонијског оркестра РТС-а, представили су  синоћ братуначкој публици  „Приповијетке једног каплара“Бранислава Нушића. У биоскопској сали Дома културе, они су говором и музиком дочарали Нушићево дјело, које описује период српско-бугарског рата кроз приче о трагици малих, обичних људи.

Директор Дома културе Радован Петковић рекао je да је представа изведена у оквиру манифестације „Братуначке духовне вечери“, која се организује четврту годину заредом.

-Први пут ове године имали смо програм за најмлађе  у оквиру те манифестације. У препуној биоскопској сали најмлађима се представио Бранкова Коцкица, рекао је Петковић.

Он је најавио да ће 11.октобра, у оквиру Дана Србије у Републици Српској, у братуначком Дому културе наступити Гудачки оркестар Београдске филхармоније.

-Послије отварања манифестације у Бањалуци,  Братунац  ће бити прво мјесто у којем ће, у присуству представника Српске и Србије, наступити чланови Гудачког оркестра  Београдске филхармоније, истакао је Петковић.