ВАТРОГАСНА ЈЕДИНИЦА ДОБИЛА НОВО ВОЗИЛО

Аутор Оља Чучић дана .

Vatrogasno vozilo 1

Ватрогасни савез Републике Српске и општина Братунац заједнички су финансирали набавку новог савременог возила вриједности око 350.000 марака, које је данас испоручено братуначкој Ватрогасној једници. Командир ове јединице Љупко Илић изјавио је  да се ради о  ватрогасном возилу најновије генерације, које ће допринијети безбједности града те квалитетнијем раду  и ефикаснијем дјеловању у случају пожара.

Vatrogasno vozilo 2

Vatrogasno vozilo

-Добили смо ново савремено возило за гашење пожара у стамбеним објектима капацитета 2.500 литара воде и 250 литара пјенила. Возило има уређај који се користи у случају саобраћајних несрећа и уређај за прављење пјенила, рекао је Илић најављујући да ће братуначки ватрогасци бити обучени за управљање и кориштење новог возила.

Начелник оппштине Братунац Недељко Млађеновић навео је да је за набавку  возилa Ватрогасни савез РС издвојио 250.000 КМ а општина 100.000 КМ.

-Ово возило ће много значити нашој Ватрогасној јединици, која покрива велико подручје. Планирамо да набавимо и возило за гашење пожара на вишим спратовима стамбених зградаа са тим возилом имаћемо једну од најсавременијих ватрогасних јединица на регији, истакао је начелник Млађеновић.

Он је подсјетио да је братуначкој општини недавно испоручена најсавременија комбинована машина типа „Скип ИЦБ“ са комплетном опремом вриједности око 600.000 КМ.