ОДРЖАН ОКРУГЛИ СТО О ПРЕРАДИ И ПРОМОЦИЈИ ДОМАЋИХ ПРОИЗВОДА

Аутор Оља Чучић дана .

Okrugli sto

Удружење жена „Маја“ из Кравице организовало је јуче округли сто на којем је разговарано о потребама и проблемима жена из руралних подручја општине Братунац,a које се баве производњом и прерадом јагодичастог воћа. Округли сто организован је у оквиру пројекта „Промоција прераде и пласмана прерађевина од јагодичастог воћа у Братунцу“, којег кроз Јавни позив за организације цивилног друштва  финансира Општина Братунац  у износу од 2.730 КМ.

Састанку су осим жена које су укључене у пројекат, присуствовали представница Општине Братунац,представник Министарства пољопривреде и представник Туристичке организације Братунац

Okrugli sto 1

-Циљ овог пројекта је активно укључивање жена из руралних дијелова  општине у друштвени и културни живот заједнице. Жене, које су укључене у овај пројекат имале су прилику да изложе своје производе на сајмовима „Дани малине“ у Братунцу и „Дани шљиве“ у Осечини те да се упознају са потребама тржишта и могућностима пласмана својих производа и прерађевина, рекла је координатор  пројекта Весна Ерић додајући да су у оквиру тог пројекта одржане и двије едукативне радионице о преради домаћих производа.

Из Удржења жена „Маја“ очекују  да ће производи од јагодичастог воћа, као и млијека и меда с подручја Братунца , постати  препознатљиви и уврштени у туристичку понуду  општине.