''Малина-Братунац'' д.о.о. организовала стручну презентацију и теренски обилазак произвођача јагоде са подручја општине Братунац

Аутор Рада Веселиновић дана .

2malina 4

Пољопривредна стручна служба предузећа ''Малина-Братунац'' д.о.о. у сарадњи са Амбасадом Краљевине Холандије у БиХ и Универзитетом у Источном Сарајеву организовала је стручну презентацију и теренски обилазак произвођача јагоде са подручја општине Братунац.
 
Братуначки фармери су имали прилику да се упознају са најновијим технологијама узгоја и производње јагоде, како у заштићеном простору тако и на отвореном пољу. Пољопривредни експерт из Холандије мр. Стефан Тимерманс је на терену презентовао на који начин холндски фармери врше анализу биљака и земљишта а у циљу нормирања прехрањивања и додавања микроелемената у засадима јагоде, као и начине наводњавања ове културе. Такође, овом приликом агрономи из Стручне службе су размјенили своја искуства у области производње јагодастог воћа са експертом из Холандије, те на тај начин унапредили своја знања из ове области, што ће бити од изузетног значаја за савјетодавни рад са домаћим произвођачима овог воћа.
 
Презентација је одржана под покровитељством Амбасаде Краљевине Холандије у БиХ, а у оквиру промоције и упознавања произвођача са принципима Циркуларне пољопривредне производње.
 
malina 1
 
malina 3
5