КУД "МОСТ" ОДРЖАО ДРУГИ ГОДИШЊИ КОНЦЕРТ И ПРОСЛАВИО КРСНУ СЛАВУ

Аутор Оља Чучић дана .

most 7

Културно-умјетничко друштво „Мост“ из Братунца одржао је синоћ други годишњи концерт у препуној сали братуначког Дома културе. Прослављена је и крсна слава овог друштва Свети  Јован Златоусти и свечано обиљежено 45 година фолклора у Братунцу.

Братуначка публика била је одушевљена наступима  фолклорних група од малишана до сениора из КУД-а „Мост“ као и кореографијама КУД-а „Младост“ из Нове Пазове и Етно удружења „Завичај“ Злакуса.

Предсједник братуначког културно-умјетничког друштва Милош Митровић захвалио се на досадашњој подршци раду овог друштва, које је за двије године остварило бројне наступе у мјестима Републике Српске и иностранству.

Он је начелнику општине Братунац Недељку Млађеновићу уручио посебну плакету за финансијску подршку коју општина пружа КУД-у „Мост“. Признања су  додијељена  и Минстарству породице, омладине и спорта Републике Српске  и бившем професору Ивану Јовановићу, који је до 1992.године учинио много на очувању фолклора у Братунцу.

Ово друштво додијелило је и захвалнице појединцима и колективима, који на различите начине помажу рад и промовишу КУД „Мост“.

Митровић је рекао да је  друштво формирано прошле године и да тренутно окупља око 150 чланова који раде у пет секција.  Tакође је изјавио да „Мост“ има и свој музички оркестар.

Концерт у братуначком Дому културе одржан је под мотом „Упознај, научи и сачувај традицију“.

Након концерта обављено је ломљење славског колача у једном братуначком угоститељском објекту, гдје су чланови КУД-а „Мост“са бројним гостима најавили нове наступе, на којима ће на најбољи начин, пјесмом и игром, представљати свој Братунац.

most 2

most 4

most 10

sala

most 8

most 9

most 13