МЛАДИ БРАТУНЧАНИ НА РОК СИМФОНИЈИ У БАЊА ЛУЦИ

Аутор Оља Чучић дана .

3.децембра су млади Братунчани, учесници пројекта „Ро-к-ултура Братунац“ имали прилику да присуствују концерту Бањалучке „Рок симфоније“. Дјеца – учесници пројекта „Ро-к-ултура Братунац“ не само да су први пут присуствовали оваквом догађају у Банском Двору већ ову прилику користе како би се припремили за своју представу која је планирана за 22. децембар у Дому Културе Братунац.

Удружење СуперУ Братунац спроводи пројекат Ро-к-ултура који похађа око 50 дјеце узраста од 6 до 15 година. Овај пројекат финансира Општина Братунац а сарадници на пројекту су несвакидашњи бенд Инфузија кога чине отац и двојица синова од 11 и 15 година. Као резултат пројекта, планирано је извођење представе са елементима рок музике и енглеског језика у братуначком Дому културе. Представа ће бити хуманитарног карактера што је већ постала традиција удружења СуперУ тако да ће сав приход од новогодишњих представа усмјерити на куповину пакетића за дјецу из социјално угрожених породица.

Млади Братунчани су допутовали у Бања Луку уз  финансијску подршку ОСЦЕ и анонимних донатора а поред концерта имали су прилику да се упознају са члановима Рок Симфоније, пјевачем групе СМАК и Марчелом.

„Ово је јединствена прилика за учеснике нашег пројекта. Поред фантастичног концерта Рок Симфоније имали су прилику да виде како изгледа организација једног таквог догађаја што ће им користити за припрему наше Ро-к-ултура представе“ – изјавила је Уна Зечић, предсједница Удружења СуперУ и вођа овог пројекта.

„Први пут сам била у Бања Луци која је диван град и много нам је лијепо било на концерту .“ – додала је Ана Мирјана Лукић учесница пројекта „Ро-к-ултура Братунац“.