ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА УДРУЖЕЊА "СУПЕР У"

Аутор Оља Чучић дана .

IMG 8993

Синоћ је у малој Сали Дома културе Братунац одржана додјела пакетића и прехрамбено-хигијенских пакета вишечланим породицама и дјеци са сметњама у развоју од средстава прикупљених током хуманитарних акција Ро-к-ултура Братунац.

Током акције прикупљања средстава у центру Братунца 20.12. као и на представи Ро-к-ултура Братунац 22.12.2019. прикупљено је око 1.120КМ које су искоришћене за куповину 26 новогодишњих пакетића и 10 прехрамбено-хигијенских пакета за 10 вишечланих породица. Остатак средстава уплаћен је за лијечење двојице дјечака из Братунца. Као и протекле двије године, додјела је организована уз велику подршку Центра за Социјални рад Братунац а током оваквих акција до сада је обезбјеђено преко 150 новогодишњих пакетића за дјецу из Сребренице и Братунца.

.IMG 9021

„Ове године, с обзиром да је доста новогодишњих пакетића обезбјеђено од стране КК Братунац као и савјета ученика СШЦ Братунац, учесници пројекта Ро-к-ултура Братунац одлучили су да остатак прикупљених средстава усмјере на куповину прехрамбено-хигијенских пакета како би уљепшали празнике вишечланим породицама. Такође дио средстава смо жељели да употребимо за лијечење дјеце тако да смо 320КМ издвојили за ту сврху. На овај начин желимо да мотивишемо дјецу да буду солидарни и да у вријеме празника размишљају како помоћи другима.“ – рекла је Уна Зечић, предјседница УГ СуперУ које спроводи пројекат Ро-култура Братунац. 

Пројекат Ро-к-ултура Братунац спроводи УГ СуперУ Братунац у сарадњу са бендом Инфузија из Братунца а уз финансијску подршку Општине Братунац. Активности су се одржавале од септембра до децембра када је изведена истоимена представа као резултат пројекта и која је већ трећу годину за редом хуманитарног карактера.