У КРАВИЦИ ОБИЉЕЖЕНА ГОДИШЊИЦА СТРАДАЊА МЈЕШТАНА НА БОЖИЋ 1993.ГОДИНЕ

Аутор Оља Чучић дана .

Kravica parastos

У цркви Светих апостола Петра и Павла у Кравици у недељу је служен парастос за 158 српских цивила и војника страдалих у последњем рату, од којих су њих 49 убиле муслиманске снаге из Сребренице на Божић 7.јануара 1993.године. Почаст погинулим мјештанима одале су бројне делегације, које су положиле вијенце на спомен-обиљежју у Кравици.

Обиљежавању 27.годишњице страдања Срба у Кравици и околним селима присуствовали су изасланик српског члана Предсједништва БиХ и предсједнице Републике Српске Бошко Томић, помоћник министра рада и борачко-инвалидске заштите у Влади Републике Српске Радомир Граонић, начелници општина Братунац и Сребреница Недељко Млађеновић и Младен Грујичић, те представници републичких и општинских удружења и организација проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата, као и делегције неколико политичких партија.

Из Кравице је још једном указано на неправду, јер за злочине почињене на подручју ове мјесне заједнице још нико није одговарао, али  и поручено да никада неће бити заборављене жртве, које су дале  животе за слободу српског народа.

Подсјећамо да су јаке муслиманске снаге, на Божић 1993.године, упале у Кравицу и убиле 49 а раниле 80 српских цивила и војника. Тог дана нестало је седморо мјештана, од којих петоро још није нађено.