СДКПД "СВЕТИ ВАСИЛИЈЕ ВЕЛИКИ " ПРОСЛАВИО СЛАВУ

Аутор Оља Чучић дана .

Hor Izvornik

Српско добротворно и културно-просвјетно друштво „Свети Василије Велики“прославило је јуче славу овог друштва, које је формирано у Братунцу 2008.године. Свечано обиљежавање почело је Духовном академијом,након које је у Светосавском дому, у присуству чланова друштва и гостију, одржана годишња Скупштина и обављено ломљење славског колача.

SDKPD kolac

folklor sv vasilije

У пригодном програму, који је почео бесједом о Светом Василију Великом скеланског свештеника Срђана Лаловића, наступили су хор „Изворник“из Зворника и  хор Светосавске омладинске заједнице „Светосавац“ из Братунца те чланови братуначког културно-умјетничког друштва „Мост.

Протојереј ставрофор Душан Спасојевић, који је предсједник  друштва, истакао је да се СДКПД Свети Василије Велики“ већ 12 година бави хуманитарним радом и организује бројне активности на очувању традиције и културе српског народа. Он је рекао да је друштво и ове године обезбиједило печенице за сиромашне породице у Братунцу и Сребреници.

Такође је нагласио да су све досадашње хумане акције овог друштва подржали општина Братунац и начелник Недељко Млађеновић, те локални привредници.