ОДРЖАНА СВЕТОСАВСКА АКАДЕМИЈА

Аутор Оља Чучић дана .

S.akademija 6

Братуначке основне школе „Вук Караџић“, „Бранко Радичевић“ и „Петар Кочић“ те Средњошколски центар, уз подршку Општине и Српске православне цркве, организовали су синоћ у Дому културе  Светосавску академију. Пригодним програмом почело је традиционално обиљежавање Савиндана – школске славе и подсјећање на значај Светог Саве, који је утемељивач српске цркве, државе и школства.

У препуној биоскопској сали о лику и дјелу Светог Саве бесједио је свештеник Кравичке парохије Дејан Ђуричић, након чега су основци и средњошколци представили богат културни програм посвећен Светом Сави, првом српском учитељу и просвјетитељу.

S.akademija 11

S.akademija

Домаћин овогодишње прославе Савиндана је основна школа „Петар Кочић“ из Кравице.

Обиљежавање Савиндан настављено је данас  приредбама у школама, ломљењем славског колача и свечаним ручком за запослене и госте.

Општина Бртунац је наставила традицију новчаног награђивања ученика, који су у претходној години остварили значајне резултате у литерарном и ликовном стваралаштву.

Обиљежавање школске славе биће завршено Светосавским балом, који просвјетари у Братунцу традиционално организују  у част Светог Саве.