OДРЖАНА 24.РЕДОВНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БРАТУНАЦ

Аутор Оља Чучић дана .

SO Bratunac 25.februar 2020

У Братунцу је јуче одржана 24.редовна сједница Скупштине општине на којој су усвојени извјештаји о раду локалног парламента и начелника општине за 2019.годину. Одборници су усвојили и Програм рада Скупштине и план рада начелника за ову годину.

На сједници је усвојен и План капиталних инвестиција у којем је наведено да су за ову годину обезбијеђена средства за пројекте вриједности 35.000.000 КМ.

Скупштина је усвојила Одлуку о кредитном задужењу општине Братунац у износу 3,2 милиона марака. Кредитна средства су, како је речено, планирана за финансирање изградње и опремање зграде општине те за куповину земљишта за слободну бесцаринску зону.

На сједници је поништена Одлука о избору и именовању члана Општинске изборне комисије (ОИК) и усвојена Одлука о именовању Мијата Ћирковића, за члана ОИК Братунац.

Одборници су усвојили и одлуке о куповини земљишта за регулацију корита братуначких ријека, као и Одлуку о административним таксама.

Током седмочасовног рада Скупштине разријешена је дужности Марина Јовановић, ВД директор Д.ОО „Малина-Братунац“ а за директора овог предузећа именован је Раденко Радовић, дипломирани инжењер пољопривреде.

Скупштина је усвојила предложени Програм санације и одржавања локалних путева на подручју општине Братунац, затим Програм заједничке комуналне потрошње и Програм уређења градског грађевинског земљишта.

На сједници је, између осталог, усвојена је и информација о безбједносној ситуацији на подручју општинеу прошлој години, о чему је Скупштину упознао командир Полицијске станице у Братунцу Бранко Шарчевић.