ЗАВРШЕН ПРОЈЕКАТ"ОСНАЖЕНИ МЛАДИ - ЈАКА ЗАЈЕДНИЦА"

Аутор Оља Чучић дана .

IMG 9245 Copy

У просторијама Удружења грађана СуперУ у малој сали Дома Културе Братунац одржана је додјела сертификата за 30 младих који су протеклих шест мјесеци учествовали у пројекту „Оснажени млади – јака заједница“. Пројекат је спровело Удружење Грађана СуперУ Братунац а финансирала Амбасада Сједињених америчких држава у Босни и Херцеговини.

IMG 9184 Copy

IMG 9227 Copy

Током пројекта „Оснажени млади – јака заједница“ , учесници су имали прилику да похађају курс пословног енглеског језика, курс дигиталне писмености као и тренинге подузетничких вјештина као и омладинског подузетништва и тражења посла. Кроз ове активности, 30 незапослених младих људи из општине Братунац усвојили су вјештине и знања које ће им користити приликом проналаска посла или оснивања властитог бизниса.

„Овај пројекат нам је омогућио да унаприједимо знања која већ посједујемо као и да стекнемо нове вјештине које ће нам помоћи да обогатимо наш ЦВ. Стечена знања ће нам помоћи да постанемо конкурентнији на тржишту рада“ рекла је Маша Убипариповић, једна од учесника пројекта.

„Мени је највише значио курс енглеског језика и наставићу и даље да се усавршавам на том пољу“ додала је Драгиња Трифуновић, учесница пројекта „Оснажени млади – јака заједница“.

„Драго нам је да су млади у општини Братунац препознали вриједност неформалног образовања и дугорочног значаја на њихов каријерни развој. Овим пројектом, СуперУ је желио да мотивише младе за активно тражење посла и оснивање сопственог бизниса кроз тренинге и веома нам је драго што је пројекат успјешно реализован“ изјавила је Уна Зечић, предсједница УГ СуперУ.