УТВРЂЕНЕ МЈЕРЕ ЗАШТИТЕ ОД ВИРУСА КОРОНА

Аутор Рада Веселиновић дана .

Bratunac sastanak Štaba

У Братунцу је данас одржан састанак проширеног Штаба за ванредне ситуације којем су присуствовали сви представници локалних установа и јавних предузећа. Утврђене су мјере заштите од вирусакорона на подручју ове општине. 
 
Начелник општине Недељко Млађеновић изјавио је новинарима  да у Братунцу нема регистрованих случајева заразе корона вирусом, али да се у кућној изолацији налази 13 лица, која су дошла у Братунац из других подручја.
"Предузећемо све мјере заштите у складу са препорукама Владе Републике Српске и институција БиХ. Данас ћемо одржати састанак и са привредницима, како бисмо на подручју цијеле општине провели мјере заштите од вируса корона", рекао је Млађеновић и најавио да ће, осим дезинфекције објеката и свакодневног прања улица, бити донесене одлуке које се односе на јавни превоз и  ограничени рад  угоститељских, трговинских и других радњи до 18 часова.
 
"Комунална полиција ће контролисати провођење одлука и мјера које доносимо, а сви инспектори радиће са санитарним инспектором, како би се могла пратити лица која су у кућној изолацији", истакао је Млађеновић.
 
О  свакодневним активностима које се проводе и дешавањима везаним за вирус корона грађани Братунца ће бити информисани  путем званичне Интернет странице општине, као и путем плаката по мјесним заједницама и селима.
 
 Štab sastanak