ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ПРОВЕО ВИШЕ ОД 90 ОДСТО МЈЕРА ЗАШТИТЕ ОД ВИРУСА КОРОНА

Аутор Рада Веселиновић дана .

Dezinfekcija taksi vozila
 
Настављајући провођење мјера заштите од вируса корона општина Братунац обезбиједила је средства и данас, након сједнице Штаба за ванредне ситуаије, организовала дезинфекцију возила свих локалних таксиста. Дезинфекција је извршена уз надзор инспекције и полиције а братуначким таксистима су предата средства за дезинфекцију возила коју ће убудуће сами свакодневно обављати.
 
На данашњем састанку Штаба поднесени су извјештаји о  мјерама које су проведене на подручју Братунца у последња 24 часа. 
 
„Штаб се одржава и у дане викенда и данас смо, на основу извјештаја инспекције, полиције и других органа који су задужени за провођење мјера заштите од вируса корона, констатовали да је преко 90 одсто испланираних обавеза ријешено“, изјавио је новинарима начелник општине Недељко Млађеновић, изразивши задовољство што се грађани Братунца  веома одговорно понашају у овој ситуацији поштујући одлуке републичког и општинског Штаба за ванредне ситуације.
 
Он је рекао да мали број појединаца крши утврђене прописе у вечерњим часовима, али да ће заједничке екипе полиције и инспекције наставити да контролишу провођење предузетих мјера заштите, те да ће бити санкционисани сви, који их не буду поштовали.
 
Штаб је формирао шест кобинованих екипа које ће контролисати провођење мјера заштите у граду и свим насељима која се налазе на путним правција од Братунца до Полома, Коњевић Поља и Жлијепца.
 
„Што се тиче дезинфекције, она се врши сваког дана и на цијелом подручју општине. Обезбиједили смо довољне количине средстава за дезинфекцију, а набавићемо и маске и заштитне рукавице, јер се епидемија шири и јављају се случајеви заразе у околним општинама“, рекао је Млађеновић поручујући становницима да је општина Братунац предузела све мјере заштите од вируса корона и да ће их свакодневно проводити.
 
Према информацији ЈУ „Дом здарваља Братунац“  нема регистрованих особа заражених вирусом, а  према евиденцији ове Установе 151 лице  се налази под надзором  а  за четири лица је истекао надзор.