ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ БРАТУНАЦ СВАКОДНЕВНО ДОНОСИ МЈЕРЕ ЗАШТИТЕ ОД ВИРУСА КОРОНА

Аутор Рада Веселиновић дана .

Bratunac sastanak Štaba 25
 
Све мјере, које се свакодневно планирају, уз препоруке Републичког штаба за ванредне ситуације, а у циљу  превентивне заштите од вируса корона свакодневно  се проводе на цијелом подручју општине Братунац. Тренутно се под надзором налазе 192 особе или 4 више него јуче  а за њих 10 је истекао период кућне изолације, изјавио је  начелник ове општине Недељко Млађеновић приликом редовног обраћања новинарима након данашњег састанка Општинског штаба за ванредне ситуације на коме су чланови Штаба поднијели извјештаје о активностима које су проведене у последња 24 часа.
 
„Штаб је до сада урадио више од 90 одсто планираног. Редовно се врши дезинфекција привредних и стамбених објеката, а заједничке патроле, којих имамо 6, контролишу провођење мјера до најудељенијих мјесних заједница“, рекао је Млађеновић. Истичући да током двије претходне ноћи није забиљежен ниједан случај нарушавања мјере полицијски час, он је и данас изразио захвалност становницима Братунца који поштују све мјере које предузима Општински штаб за ванредне ситуације, с циљем да се сачува здравље људи који живе на подручју ове општине.
 
„Наш циљ је да у наредном периоду још проширимо сарадњу са представницима мјесних заједница, јер они најбоље познају ситуацију на свом терену, односно да ли и одакле долазе нова лицаи да ли су регистрована за надзор“, рекао је Млађеновић истичући да Општински штаб не смије дозволити да на овом подручју борави нека особа, за коју није познато одакле је је дошла и да ли је евидентирана.
 
„Републички и Општински штаб ће предузети све мјере да се казне лица која не буду поштовала прописе у овој ванредној ситуацији“, упозорио је Млађеновић.
 
Поручио је особама старијим од 65 година да да поштују забрану кретања и да путем објављених телефона, могу да траже помоћ, било да се ради о набавци намирница и лијекова, или одласку до банака.
 
„Договорено је са полицијом да  те особе, у пратњи сродника или волонтера, могу отићи до банке да подигну свој новац. Куповину мора обавити сродник или волонтер“, подвукао је Млађеновић подсјетивши да је ангажовано 30 волонтера који раде на терену уз организацију Центра за социјални рад и Црвеног крста.
 
„Најважније је сачувати здравље. Хране има довољно у нашим тржним центрима и продавницама и не треба правити залихе. Морамо изаћи из ове кризе уз подршку општине, локалних привредника, Владе Републике Српске и људи добре воље, који нам се јављају“, закључио је начелник општине Братунац.