ПОТВРЂЕНА ЈОШ ДВА СЛУЧАЈА ЗАРАЗЕ ВИРУСОМ КОРОНА

Аутор Рада Веселиновић дана .

У Братунцу је данас одржана  сједница Штаба за ванредне ситуације на којој је разматрано тренутно стање у овој општини везано за епидемију вируса корона. Начелник општине Недељко Млађеновић упознао је чланове Штаба да је у овој локалној заједници корона вирусом заражено укупно пет особа.
 
Он је рекао да је током прошле седмице откривено да су у једном братуначком домаћинству вирусом корона заражене три особе, које су смјештене у болничке установе, те да су два новооткривена случаја из различитих кластера.
 
Директор Дома здравља Александар Васић рекао је на данашњој сједници Штаба за ванредне ситуације да је након откривања новозаражених особа тестирано 15 лица, која су била у контакту са њима и да ће резутати бити познати за два дана. Он је подсјетио да је послије потврђивања присуства Covid-19 код три особе, извршено тестирање укупно 17 лица, која су била у контакту са зараженим и да су сви били негативни.
 
Начелник општине и командант Штаба за ванредне ситуације Недељко Млађеновић поручио је грађанима Братунца да се придржавају мјера заштите од вируса корона, односно да обавезно носе заштитне маске у затвореном простору, на јавним мјестима и поштују одређену физичку дистанцу.
 
"Нема мјеста паници због новооткривених случајева заразе вирусом корона, јер има довољно тестова а надлежне здравствене и друге службе ће провести све активности да се спријечи ширење вируса", поручио је Млађеновић.