У БРАТУНЦУ УБЈЕДЉИВА ПОБЈЕДА СНС-а

Аутор Рада Веселиновић дана .

Srednjoškolski centar izbori

Средњошколском центру у Братунцу јуче је први пут организовано гласање за парламентарне и локалне изборе у Србији. Од  355  гласача који су уписани у бирачки списак, своје гласачко право по основу двојног држављанства, искористила су 344 бирача из братуначке општине, или 96, 9 %.
 
Највише гласова, укупно 303 или 88,08% добила је Српска напредна странка (СНС) Александра Вучића, док су све остале политичке партије из Србије добиле 41 глас.
"Овакав резултат и подршка грађана Братунца СНС-у је очекивана, због свега што  је Влада Србије учинила за Републику Српску  и Братунац, кроз реализацију многих пројеката који доприносе развоју општина Братунац и Љубовија, као и ширих регија", рекао је новинарима начелник општине Недељко Млађеновић.
 
Он је навео да је средствима Владе Србије изграђен мост на Дрини „Братољуб“ и омогућена реконструкција бројних школских објеката у Српској. Влада Србије обезбиједила је и пола милиона евра помоћи за изградњу нове зграде општине Братунац.
 
Млађеновић је истакао да је за становништво Подриња веома важна и изградња тунела и ауто-пута од Љубовије до Ваљева и Лајковачке петље, као и изградња најсавременијег граничног прелаза и бесцаринске индустријске зоне у непосредној близини моста „Братољуб“.