У БРАТУНЦУ НЕМА НОВОЗАРАЖЕНИХ ВИРУСОМ КОРОНА, НИЈЕ БИЛО ПОПЛАВА

Аутор Рада Веселиновић дана .

 
Штаб за ванредне ситуације у Братунцу разматрао је данас тренутну епидемиолошку ситуацију и стање на подручју ове општине везано за обилне падавине, које су проузроковале штете од поплава у окружењу, изјавио је новинарима послије сједнице штаба начелник ове општине Недељко Млађеновић. Он је истакао да у Братунцу нема нових случајева заразе вирусом корона и да на подручју ове локалне заједнице није било штета од поплава.
 
-Нема новозаражених вирусом корона. Сва лица, од 28 тестираних, су негативна а током сутрашњег дана биће познати резултати још пет лица која су тестирана, рекао је Млађеновић додајући да се морају поштовати мјере заштите и да , због укупне  ситуације у Републици Српској и шире, очекује враћање неких мјера заштите становништва од вируса корона.
 
Говорећи о поплавама у сусједним општина, он је нагласио да је за Братунац веома важно што је у последњих десетак година много урађено на регулацији рјечних корита, која су проширена и продубљена.
"Корито ријеке Крижевице регулисано је од границе са сребреничком општином скоро до ушћа у Дрину. Тако уређено могло је да прими дупло већу количину воде и што је посебно важно, сав отпад који је носила вода остајао је у таложној јами", појаснио је Млађеновић додајући да, захваљујући  уређеним коритима Глоговске и Кравичке ријеке нису забиљежене штете од поплава на подручјима кроз које протичу.
 
Према његовим ријечима, једини проблем је што није уређено корито ријеке Јадар, која протиче кроз Коњевић Поље. 
"Захваљујући члановима Савјета те мјесне заједнице и грађанима, обезбијеђене су вреће са пијеском и на тај начин заштићена сва мјеста која су била угрожена дотоком великих количина воде ријеком Јадар. Данас је смањен водостај и након стабилизације ситуације предузећемо све мјере да се прошири и уреди корито те ријеке", поручио је Млађеновић.
 
Он је рекао да је Општински штаб за ванредне ситуације данас донио закључак да се од надлежних органа тражи да се на одговарајући начин ријеше одводни канали и пропусти  на реионалним и магистралним путевима кроз Братунац.
 
Штаб је на данашњој сједници разматрао и тренутну ситуацију у сусједној општини Љубовија, која је претрпјела велике штете од поплава. 
"У току прошле ноћи поплављено је око 700 домаћинстава и порушена два важна моста. Општина Братунац ће дати на располагањесве расположиве ресурсе, како бисмо помогли  општини Љубовија и њеним становницима да ријеше новонастале проблеме и ублаже штете које су проузроковане поплавама", поручио је братуначки начелник Недељко Млађеновић.