ОДРЖАНА РЕДОВНА СЈЕДНИЦА ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Аутор Оља Чучић дана .

Bratunac štab 8.7.20

 У Братунцу је данас одржана редовна сједница Штаба за ванредне ситуације на којој је разматрана тренутна епидемиолошка ситуација и мјере које су предузете у циљу заштите становништва од вируса корона. На сједници је истакнуто да је укупна ситуација у нашој локалној заједници, гдје је претходних петнаестак дана било лица позитивних на вирус корона, знатно побољшана.

Начелник  општине Недељко Млађеновић оцијенио је да је веома важно да су благовремено предузете мјере од стране Дома здравља, болничких установа у Зворнику и Бијељини, те надлежних органа и служби.

-У Братунцу тренутно имамо једно лице позитивно на вирус корона, које нема никакве симптоме болести. Тестирана су лица која су била позитивна и сва су негативна, нагласио је начелник наводећи да се у кућној изолацији тренутно налази 25 лица.

На данашњој сједници је констатовано да се погоршава епидемиолошка ситуација у окружењу и сусједним општинама.

-Морамо бити веома опрезни, јер предстоји период обиљежавања годишњица страдања на овом подручју, вјерских манифестација, годишњих одмора и повратка студената из критичних подручја. Треба да будемо опрезни и да се понашамо у складу са укупном епидемиолошком ситуацијом, јер ћемо лакше и ефикасније рјешавати проблеме, истакао је начелник.

Он је посебну захвалност изразио грађанима Братунца који, како је истакао, без обзира на тешку ситуацију због пандемије, поштују све мјере и прописе које доносе Републички и Општински штаб за ванредне ситуације.

Братуначки Штаб за ванредне ситуације закључио је да се у циљу заштите становника ове локалне заједнице од ширења вируса корона настави редовна дезинфекција јавних површина и објеката, те привредних субјеката