ОДРЖАНА РЕДОВНА СЈЕДНИЦА ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Аутор Оља Чучић дана .

У Братунцу је данас одржана редовна сједница Штаба за ванредне ситуације на којој је разматрана Информација о тренутном стању и предузимању превентивних мјера у циљу заштите локалног становништва од ширења вируса корона.

Штаб је упознат да је у Братунцу код једне особе потврђено присуство Covid-19те да се она налази на болничком лијечењу. На подручју ове општине у кућној изолацији тренутно се налази 15 особа.

Начелник општине Недељко Млађеновић подсјетио је да су у Братунцу биле три особе позитивне на вирус корона. Он је рекао да је поновљеним тестирањем потврђено да су двије особе негативне, али да ће оне још једну седмицу провести у кућној изолацији.

-Морамо се придржавати уведених мјера заштите од вируса корона с обзиром да се биљежи пораст броја заражених особа у Републици Српској, Федерацији БиХ и шире. Штаб прати ситуацију и у сарадњи са нашим Домом здравља чинимо све да заштитимо грађане, као и здравствене раднике, рекао је начелник Млађеновић.

Он је позвао суграђане да обавезно носе заштитне маске у затвореним јавним објектима, као и да поштују физичку дистанцу.

Штаб је данас информисан да се редовно врши дезинфекција свих јавних површина, објеката јавних установа и предузећа, те привредних и угоститељких објеката у Братунцу.