ПОВОДОМ БОЖИЋА УРУЧЕНА ПОМОЋ ЗА ДЕСЕТ ПОРОДИЦА ПОГИНУЛИХ И ЗАРОБЉЕНИХ СРБА

Аутор Оља Чучић дана .

Uručivanje božićne pomoći

Предсједница  Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила општине Братунац Радојка Филиповић уручилa је данас  помоћ у роби и новцу за 10 породица погинулих и заробљених Срба, које су чланови  организације. Ова традиционална акција организована је поводом предстојећих божићних празника, а скромну помоћ до сада је добило укупно 349 породица.

-Ово је четрнаеста година како организујемо хуманитарну акцију са жељом да унесемо радост у породице погинулих и несталих у дане највећег хришћанског празника Божића. Ову акцију организујемо и у дане васкршњих празника и поводом 15.септембра-Дана погинулих и несталих Републике Српске, изјавила је Радојка Филиповић напомињући да због епидемиолошких мјера ове године није организован пријем за породице у канцеларији Организације.

Средства за ту намјену се, према њеним ријечима, обезбјеђују из Хуманитарног фонда, за који чланови ове организације добровољно издвајају по једну марку од инвалиднине.

-Хуманитарне акције су дио активности наше организације, јер је наша брига о породицама погинулих и несталих присутна сваког дана у години, истакла је Радојка Филиповић.