Јавни позив за консултанта/ицу - Пријатељи Сребренице

Аутор Оља Чучић дана .

Удружење “Пријатељи Сребренице” у партнерству са Удружењем за бригу и општа права дјеце “Наша дјеца” проводи пројекат “Наш радио”, у оквиру којег расписује јавни позив за консултанта/ицу за израду извјештаја о стању сектора цоммунитy медија (трећег медијског сектора) у БиХ. Извјештај треба да укључи анализу сектора, као и информације од интереса за заинтересоване стране: удружења, неформалне групе, локалне управе, community медије, грађане, те препоруке за унапређење рада community медија који дјелују у склопу партнерских удружења – радија “Ацтиве” Зеница и радија Удружења “Пријатељи Сребренице”. Циљ позива јесте одабир физичког лица за испоруку свих услуга наведених у јавном позиву. Заинтересовани се пријављују за испоруку свих услуга наведених у јавном позиву, при чему ће пројектни партнери одабрати најбољег подносиоца/тељицу пријаве у складу с доле наведеним критеријумима.

Позив се односи на услуге:

1. Израда извјештаја о стању сектора community medija у БиХ, са препорукама за јачање. Извјештај ће укључити мапирање стакехолдера, дати преглед законског оквира, развојних потенцијала, те на једном мјесту прикупити корисне информације. Линк између цоммунитy медиа и удружења грађана још увијек није јасно успостављен. Дата анализа ће омогућити јасно сагледавање сектора, стање у сектору у односу на земље у окружењу, као и идентификацију шанси за унапређење. Секторска анализа је намјењена практиционистима,

представиће успјешне приче, главне препреке за развој, као и развојне потенцијале, али је намјењена и локалним управама које најчешће не узимају у обзир овај сектор приликом позива за финасирање, као и грађанима који имају интерес за грађанско новинарство.

Анализа сектора ће бити припремљена у електронској форми и тако бити достављена наручиоцу посла.

2. Израда SWOT анализе пројектних партнера (community mедији/ удружења за младе), као и препоруке за даљи развој. Консултант/ица ће у сурадњи са партнерима на пројекту, урадити детаљну анализу програмске шеме, техничких капацитета оба радија, слушаности и људских ресурса. Консултант ће наручиоцу доставити извјештај о налазима у којем ће бити и препоруке за побољшање капацитета радио цоммунитy медија.

Очекивани број радних дана консултанта: 15 дана. Рок за израду извјештаја је 15.01.2019.

О пројекту „Наш радио“

Пројекат „Наш радио“ је финасиран у путем Програма оснаживања независних медија (ИМЕП) којег проводи Центар за промоцију цивилног друштва са партнерима, а финансијским средствима осигураним од стране Агенције Сједињених Америчких Држава за међународни развој (УСАИД).

Пројектни партнери, удружења “Пријатељи Сребренице и “Наша дјеца” дијеле стратешко опредијељење да допринесу унапријеђењу позиције цоммунитy медиа у БиХ, као и да укључе младе не само као пратитеље медијских програма, већ као активне учеснике у медијском програмирању. По завршеној анализи сектора и израдјеним препорукама за развој како сектора, тако и наша два медија, обратићемо се јавностима за које сматрамо да генерално нису довољно информисане о сврси, потенцијалима и начинима оснивања и регистрације community медиа у БиХ – удружењима, омладинским организацијама, неформалним групама, али и доносиоцима одлука и грађанима. Сматрамо да ћемо промоцијом трећег медијског сектора допринијети развоју медијског плурализма у БиХ и допринијети бољем остварењу права грађана на информацију и информисан избор.

Активности пројекта укључују и продукцију укупно 20 једночасовних радио емисија које ће се емитовати у Зеници, као и из студија за Сребреницу и Братунац. Поред новинара радија Ацтиве и УПС-а, у креирању радио емисија учествују и млади, волонтери чланови оба удружења.

Очекивани резултати пројекта су (и) информисани грађани, удружења, као и остале заинтересоване јавности о могућностима и механизмима за оснивање и улози community медиа у БиХ, (II) оснажени капацитети најмање два community медија те омладинска удружења у БиХ, (III) као и креирани медијски садржаји за младе од стране младих уз размјену искустава, заједничку продукцију и дистрибуцију радио емисија.

ПОЗАДИНА ПРОЈЕКТА

Партнерске организације су независни грађански медији и удружења грађана која пројектом „Наш радио“ афирмишу коауторски ангажман новинара независних цоммунитy радио станица и широку дистрибуцију насталих садржаја.

Упркос напорима предузетим током протеклих неколико година од стране неколико међунароних организација, као и професионалних удружења, окружење за развој цоммунитy и алтернативних медија у Босни и Херцеговини се не може оцијенити као подстицајно ни у смислу једнаког приступа финансирању, обезбјеђеној слободи изражавања, нити кад је у питању заштита од дискриминацијског говора који врше медији под контролом различитих интересних група. Систематски развој и увођење стандарда у рад нових медија, међу којима су и цоммунитy медији је у другом плану. Медијски активисти и новинари окупљени око нових медија су често у позицији да је њихова слобода изражавања угрожена, често су потцијењени, па и од стране професионалне заједнице.

Важност нових медија међу којима су и community медији у обезбјеђивању поштивања демократизације и развоја друштва препознају теоретичари медија- ови медији подстичу масован ангажман и стварају могућности за изражавање и интеракцију. Теоретичари наглашавају да цоммунитy медији, као алтернативни по својој природи, имају улогу критичких медија са потенцијалом да креирају нови јавни простор.

Пројекат “Наш радио” тежи да допринесе, са једне стране бољој упознатости различитих јавности са улогом и значајем цоммунитy медиа, те тиме и вредновању позиције ових медија, а са друге, омасовљењу сектора и обезбјеђивању информација и информисаног избора као права грађана БиХ.

Критеријуми за пријаву

1) Подносилац/тељица пријаве посједује релевантно знање и искуство

2) Подносилац/тељица пријаве има искуство у области истраживања (израда методологије, дефинисања узорка, анализе и обраде резултата, сачињавање извјештаја)

3) Подносилац/тељица има релевантно искуство у раду у области медија у БиХ

4) Достављена је сва тражена документација.

Документација

Пријава се састоји од сљедеће документације:

* Curriculum vitae (ЦВ) с посебним нагласком на искуство у одабраној области;

* Табеларни приказ досадашњих релевантних радова у предметној области са линковима (уколико су доступни);

* Финансијске понуде (бруто износ)

Подносилац/тељица пријаве може доставити и додатну документацију за коју сматра да може бити значајна приликом бодовања пристиглих пријава.

Пријава

Рок за пријаву:

Позив остаје отворен до сриједе, 21. новембра 2018. г., до 17.00 сати. Сви подносиоци пријава ће путем е-маила до 01. децембра 2018. г. бити обавијештени о исходу јавног позива.

Пријаве доставити:

– путем е-маилаОва адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Евентуална питања могу се поставити путем маила: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ДОО „ МАЛИНА- БРАТУНАЦ“ Албум

1
2
3
4
5
6
7
11
12
13
14
15
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
Komunalci-oprema_3
logoMalina
OBRADA_ZEMLJISTA
OBRADA_ZEMLJISTA_2
Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50

Lock full review www.8betting.co.uk 888 Bookmaker

Пријатељи Сребренице"Ритам регије"

Пријатељи Сребренице"Видео журнал"

Слава ОпштинеНедељко Млађеновић

Уредници