Постављена прилазна рампа за слабо покретна и инвалидна лица у Центру за социјални рад

Аутор Оља Чучић дана .

47181752 2238817409772031 3409774179812114432 n

У Центру за социјални рад  30.11.2018. године  постављена jeприлазна рампа за слабо покретна и инвалидна лица. Средства за постављање рампе  је обезбједила Општинска организација Црвеног крста Братунац кроз пројекат “Инклузија старих особа и активно старење”.

Пројекат „Инклузија старих особа и активно старење” је подржан у оквиру Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану– РеЛОаД, који финансира Европска унија (ЕУ), а имплементира Развојни програм Уједињених нација (УНДП).                           

Како би се обезбједио прилаз старим, слабо покретним и инвалидним лицима, израђена је прилазна  рампа која је монтажна и постављена је на степениште које води до канцеларија Центра за социјални рад Братунац.

По изјавама директорице Центра за социјални рад Братунац, г-ђе Наде Симић, немогућност прилаза Центру старим и инвалидним лицима је дугогодишњи проблем, који се до сада није рјешавао због недостатка средстава, мада је то била законска обавеза. Постављањем рампе је рјешено ово питање, које поред усклађивања са позитивним законским прописима има и хуманитарну димензију, јер друштво које не води рачуна о старим особама не може се сматрати хуманим, демократским,  а тиме се умањује и могућности за здрав и правилан развој заједнице.

Рјешавањем овог проблема, како је изјавила секретар Општинске организације Црвеног крста Братунац г-ђа Мирјана Остојић, побољшана је доступност и квалитет јавних услуга, као и унапређена инклузија маргинализованих група, у овом случају  старих  и инвалидних особа.

Ово је само једна од активности пројекта и дугогодишње сарадње Општинске организације Црвеног крста, Центра за социјални рад и општине Братунац, а у наредном периоду ће се реализовати низ активности које ће допринијети квалитетнијем  животу старих особа и активном старењу.