Представљен Координациони тим за борбу против насиља над женама и у породици

Аутор Оља Чучић дана .

IMG 6f4e2bfc3a4180be81a5f1898f31e842 V

Шеф Одсјека за дрштвене дјелатности Оља Чучић представила је  Координациони тим општине Братунац за борбу против насиља над женама и у породици. Она је, на округлом столу који је у петак  организовало локално Удружење жена "Маја" под називом "Подршка за жртве породичног и родно заснованог насиља, рекла да је тај тим формиран на препоруку Џендер центра Републике Српске а с циљем провођења међунарподних и домаћих стандарда за борбу против родно заснованог насиља.

Координациони тим ће, у складу са одлуком начелника општине о формирању, учествовати у провођењу програма за спрјечавање насиља над женама у оквиру којег ће сарађивати са Џендер центром РС на имплементацији пројекта "Повећање приступа квалитетнијим мултисекторским услугама за особе које су преживјеле насиље над женама и у породици на локалном нивоу".

IMG 1214

Једну од компоненти тог пројекта представља провођење одредби из Локалног протокола о сарадњи и поступању у случајевима насиља над женама и у породици, који је потписан у Братунцу 15.маја ове године.

Носилац активности тог тима је општинско Одјерљење за привреду и друштвене дјелатности.

 Петнаесточлани Кординациони тим општине чине представници локалне управе, Центра за социјални рад, Дома здравља, образовних установа и невладиних организација.

Учесници округлог стола упознати су са Пословником о раду координацијског тијела  за сузбијање насиља над женама и у породици као и Пословником о раду локалног стручног тима за пружање помоћи и подршке жртвама насиља.