ОДРЖАНО ДЕСЕТО БОГОЈАВЉЕНСКО ПЛИВАЊЕ ЗА ЧАСНИ КРСТ

Аутор Оља Чучић дана .

Bratunac Bogojavljensko plivanje 1

Српска православна црквена општина, општина Братунац и Еко-рафтинг клуб „Рајска плажа“ организовали су у суботу  код Рајске плаже на Дрини традиционално Богојављенско пливање за Часни крст.

Побједник ове, десете по реду, духовно-спортске манифестације је Братунчанин Миладин Бундало који је,  осим дипломе и позлаћеног крста добио новчану награду од 300 КМ, златни привјезак у облику крста и  неколико  робних награда.

Бундало је  рекао  да му је ово шесто учешће на  пливању за Часни крст и да је  побједнички осјећај неописив.

Bratunac Miladin Bundalo

На овој манифестацији учествовала су још 23 пливача којима су уручене захвалнице и по 50 КМ а Светозар Вучетић и Његош Сукара за освојено друго и треће мјести  добили су по златни крстић.

Поводом  јубиларног пливања за Богојављенски крст Слободан Ћирковић и Новица Васић су, као троструки побједници овог такмичења,  те Давор Млађеновић као учесник свих досадашњих такмичења награђени  Светим писмом, златним привјеском у облику крста и са по 50 КМ.

Bogojavlj.plivanje

Послије свете литургије  у цркви Успења Пресвете Богородице у Братунцу, свечана литија у којој је било неколико стотина грађана, дошла је до Рајске плаже, гдје је освештана вода и одржано пливање за Часни крст.