Вијести

Јавни позив организацијама цивилног друштва за предају приједлога пројеката

Аутор Оља Чучић дана .

ОП

reload 1 1030x433 660x330 1

 

ОПШТИНА БРАТУНАЦУ ПАРТНЕРСТВУ СА РАЗВОЈНИМ ПРОГРАМОМ УЈЕДИЊЕНИХ НАЦИЈА РАСПИСУЈЕ:

ЈАВНИ ПОЗИВ ОРГАНИЗАЦИЈАМА ЦИВИЛНОГ ДРУШТВА/НЕВЛАДИНИМ ОРГАНИЗАЦИЈАМА

ЗА ПРЕДАЈУ ПРИЈЕДЛОГА ПРОЈЕКАТА

У СКЛОПУ ПРОЈЕКТА РЕГИОНАЛНИ ПРОГРАМ ЛОКАЛНЕ ДЕМОКРАТИЈЕ НА ЗАПАДНОМ БАЛКАНУ (РеЛОаД)

                                                                                                                                                         

РеЛОаД је регионални пројекат којег финансира Европска унија (ЕУ), а имплементира Развојни програм Уједињених нација (УНДП) у шест земаља/територија Западног Балкана и то: Албанија, бивша југословенска Република Македонија, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Косово*[1] и Србија. Пројекат је почео 1. фебруара, 2017. године и током наредне три године циљ пројекта је даље јачање партнерства између јединица локалне самоуправе (ЈЛС)[2] и цивилног друштва ширењем транспарентног приступа финансирања организација цивилног друштва (ОЦД) из буџета ЈЛС  у складу са стратешким приоритетима  и потребама становништва у заједницама.

РеЛОаД се спроводи у сљедећим јединицама локалне самоуправе (ЈЛС) у Босни и Херцеговини(абецедним редом): Бањалука, Бијељина, Братунац, Брод, Центар Сарајево, Градачац, Јабланица, Какањ, Маглај,Модрича, Пале, Рудо, Соколац, Стари Град Сарајево, Теслић, Тешањ, Травник, Требиње, Тузла, Витез и Вогошћа.

Општина Братунац и пројекат РеЛОаД позивају све организације цивилног друштва (ОЦД)/невладине организације (НВО) из Босне и Херцеговине да доставе приједлоге пројеката који су у складу са развојним циљевима општинеБратунац из сљедећих приоритетних области:

1.Унапређена пољопривреда и рурални развој

   1.1.Пројекти руралног развоја кроз самозапошљавање становништва до 40 година старости

    1.2.Пројекти промоције развоја и производње здраве хране и туристичких потенцијала у сеоским подручјима

 

         2.Побољшана доступност и квалитет јавних услуга

                   2.1.Већа укљученост младих и жена у друштвени и културни живот локалне заједнице

                  2.2.Унапређење спортског животана подручју општине Братунац

                  2.3.Унапређена инклузија маргинализованих групас фокусом на дјецу с посебним потребама и старијих грађана

                  2.4.Унапређење информисаности грађана и доступност информација од јавног интереса

 

         3.  Унапређено стање  животне средине

               3.1.Подршка процесима који воде ка еколошки одрживом управљању ресурсима

                3.2.Развијена свијест становништва о проблемима заштите животне  средине и одрживог развоја

Износи средстава за одобрене пројекте ће бити од 10.000 КМ до 70.000 КМ. Једна организација цивилног друштва може поднијети више пројектних приједлога с тим да је максималан новчани износ средстава која могу бити додијељена за имплементацију пројеката једној организацији цивилног друштва током укупног трајања РеЛОаД пројекта (три године) 120.000 КМ.

УНДП задржава право да не додијели сва расположива финансијска средства у случају да пројектни приједлози  не задовољавају задане критерије.

Дужина трајања сваког пројекта може бити од пет (5)  до девет (9) мјесеци. Изабрани пројекти се требају реализовати у периоду мај 2018. – јануар 2019. године.

ПРАВО УЧЕШЋА:

Учешће у овом јавном позиву је отворено, на једнаким основама, за све формално регистроване ОЦД и НВО (удружење/удруга или фондација), у складу са важећим законским прописима у Босни и Херцеговини. 

Све заинтересоване организације цивилног друштва детаљне информације о условима за аплицирање и критеријима за финансирање пројеката могу пронаћи у Смјерницама за апликанте у оквиру јавног позива.

ПРЕУЗИМАЊЕ ДОКУМЕНТАЦИЈЕ:

Све потребне информације и електронска верзија цијелог пакета пријавне документације може се наћи на wеб страници: www.ba.undp.org као и на wеб страници Општине Братунац www.opstinabratunac.com .

Документација за пријаву на јавни позив за Општину Братунац такође се може преузети од 22. фебруара до 21. марта 2018.године, слањем захтјева са називом заинтересоване организације на е-маил: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.; или лично преузимањем у ОпштиниБратунац, канцеларија 27.

Информативни састанак са заинтересованим организацијама „Отворени дан“ ће бити одржан 14. марта 2018. године од 10 до 12 сати у сали Скупштине општине Братунац.  Потенцијални апликанти ће током састанка бити детаљније упознати са позивом, начином пријављивања, критеријима, итд. 

Питања у вези са јавним позивом  се могу поставити путем е-маил адресе Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. са назнаком за РеЛОаД пројекат. Питања се могу постављати до 16.марта 2018. године. Одговори на упите ће бити достављени у писаној форми унутар три радна дана од примања упита.

ПРЕДАЈА АПЛИКАЦИЈА:

Испуњена апликација (са комплетном захтјеваном документацијом) се мора доставити у три (3) примјерка у штампаној форми и једној електронској копији (ЦД или УСБ) у затвореној коверти препорученом поштом или лично током радних дана (понедјељак – петак), у периоду од 8 до 15сати на сљедећу адресу, са назнаком за РеЛОаД пројекат:

Општина Братунац

Шалтер сала

Ул. Светог Саве 260

75420Братунац

Босна и Херцеговина

Рок за предају апликација је 21. март 2018. године, до 15 сати. Апликације достављене након  наведеног рока ће бити разматране једино у случају да поштански жиг указује на датум слања прије званичног истека рока.

Вањска страна коверте мора садржавати назив позива за предају приједлога пројеката, пуно име и адресу апликанта, пуни назив пројекта и навод “Не отварати прије званичног отварања”.

О примљеној пошиљци у Општини ће се водити уредна евиденција и издавати потврде о пријему.

Сви апликанти који су предали приједлоге пројеката, који су прихваћени или одбијени, ће бити обавјештени у писаној форми о одлуци у вези са њиховим приједлогом пројекта у року од 30 дана од дана затварања јавног позива. Резултати ће бити објављени на: www.ba.undp.org, те на wеб страници Општине Братунац(www.opstinabratunac.com), као и на огласној плочи Општине. Организације чији пројекти буду одобрени ће бити дужне да их преведу на енглески језик и доставе донатору прије потписивања уговора.

Сет образаца за аплицирање на Јавни позив може се преузети на овом линку http://www.opstinabratunac.com/index.php/projekti/projekti-u-toku/reload

 


[1]*Ова ознака не доводи у питање ставове о статусу и у складу је са Резолуцијом УНСЦР 1244/1999 и Мишљењем Међународног суда правде о косовској Декларацији о независности.

[2]Јединице локалне самоуправе су опћине, општине и градови те Дистрикт Брчко. Сваки од наведених термина се може равноправно користити за потребе пројекта.

ДОО "МАЛИНА-БРАТУНАЦ" ОРГАНИЗУЈЕ СТРУЧНО ПРЕДАВАЊЕ

Аутор Рада Веселиновић дана .

 
 
"МАЛИНА-БРАТУНАЦ" д.о.о. у сарадњи са Општином Братунац организује стручно
 
 
ПРЕДАВАЊЕ
 
Предавање се одржати у петак 23.02.2018. године у Скупштинској сали Општине Братунац у згради Дома културе са почетком у 12:00 часова.
 
Тема предавања је "Савремене технологије у производњи воћа и пластеничкој производњи поврћа".
Предавање ће одржати стручњаци из области фитофармације и исхране и ђубрења биљака.
 
За све присутне обезбјеђена је пригодна закуска као и промотивни материјал и стручна литература.
 

ЈЕДАНАЕСТА РЕДОВНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БРАТУНАЦ

Аутор Секретар Скупштине дана .

НАЈАВА ЈЕДАНАЕСТЕ РЕДОВНЕ СЈЕДНИЦЕ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БРАТУНАЦ

11. РЕДОВНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БРАТУНАЦ ЗАКАЗАНА ЈЕ

За дан 27.02.2018. године (уторак)

са почетком у 10,00 часова, у скупштинској сали у згради Дома културе у Братунцу

За сједницу је предложен следећи

Д Н Е В Н И   Р Е Д:

 1. УСВАЈАЊЕ ИЗВОДА ИЗ ЗАПИСНИКА СА ДЕСЕТЕ РЕДОВНЕ СЈЕДНИЦЕСКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ
 2. ИНФОРМАЦИЈА О РЕАЛИЗАЦИЈИ СКУПШТИНСКИХ ЗАКЉУЧАКА СА ПРЕТХОДНЕ СЈЕДНИЦЕ СО-е
 3. ИЗВЈЕШТАЈ О РАДУ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БРАТУНАЦ ЗА 2017. ГОДИНУ
 4. ИЗВЈЕШТАЈ О РАДУ НАЧЕЛНИКА ОПШТИНЕ ЗА 2017. ГОДИНУ
 5. ПРОГРАМ РАДА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БРАТУНАЦ ЗА 2018. ГОДИНУ
 6. ПЛАН РАДА НАЧЕЛНИКА ОПШТИНЕ БРАТУНАЦ ЗА 2018. ГОДИНУ
 7. ПЛАН КАПИТАЛНИХ ИНВЕСТИЦИЈА ОПШТИНЕ БРАТУНАЦ ЗА 2018. ГОДИНУ
 8. ПРИЈЕДЛОГ ОДЛУКЕ О УСВАЈАЊУ НАЦРТА ИЗМЈЕНЕ И ДОПУНЕ РЕГУЛАЦИОНОГ ПЛАНА НАСЕЉЕНОГ МЈЕСТА БРАТУНАЦ НА ЛОКАЛИТЕТУ К.Ч. БР.3231/1, 3231/2 И 3232 КО БРАТУНАЦ
 9. ПРИЈЕДЛОГ ОДЛУКЕ О ОДЛАГАЊУ ОТПАДА НА ПОДРУЧЈУ ОПШТИНЕ БРАТУНАЦ
 10. ИНФОРМАЦИЈА О ИЗРАДИ ШУМСКО ПРИВРЕДНЕ ОСНОВЕ ЗА ШУМЕ У ПРИВАТНОЈ СВОЈИНИ НА ПОДРУЧЈУ ОПШТИНЕ БРАТУНАЦ ЗА ПЕРИОД ОД 01.01.2017. ДО 31.12.2026. ГОДИНЕ
 11. ОДБОРНИЧКА ПИТАЊА

Материјал за 11 .редовну сједницу Скупштине општине Братунац можете погледати на http://www.opstinabratunac.com/index.php/skupstina-opstine/skupstina-opstine-bratunac/skupstinski-materijali.

 

АПЛИКАЦИЈА ЗА ПРИЈАВУ СУМЊЕ НА КОРУПЦИЈУ

Аутор Рада Веселиновић дана .

apik

Презентација интернет апликације за пријаву сумње на корупцију и других неправилности (АПК), за представнике једница локалне самоуправе, одржана је 16.02.2018. год., у просторијама Административног центра у Влади Републике Српске, у организацији Министарства правде и Министарства унутрашњих послова.

Презантацији интернет апликације присуствовали су представници општине Бртунац  Оливера Чучић и Рада Веселиновић.

На овој  презентацији  представници свих јединица локалне самоуправе упознати су са предностима пријављивања корупције путем интернет апликације, као и са обавезама које се односе на њено успостављање, креирање и кориштење.

Примарни циљ инсталирања апликације је спречавање и сузбијање коруптивног дјеловања те унапређење мониторинга рада свих институција које су надлежне да поступају по пријавама које се односе на област корупције.

 Почетком априла ове године наведена апликација ће, путем интернет странице Општине Братунац, бити доступна свиим грађанима који ће, путем исте, моћи пријавити корупцију и друге неправилности у раду органа јединице локалне самоуправе.

Расподјела новчаних средстава спортским клубовима и удружењима за 2018.г.

Аутор Оља Чучић дана .

На основу члана 70.Пословника Скупштине општине Братунац, ( Службени билтен општине Братунац бр.7/05 и 4/08 ), те члана 6.став 1.Правилника о расподјели средстава за спорт за 2018.г. ( Сл.гласник општине Братунац бр.1/ 2018),Савјет за спорт и културу Скупштине општине Братунац на својој сједници одржаној дана 13.02.2018.г. доноси

З А К Љ У Ч А К

I

Савјет за спорт и културу Скупштине општине Братунац, разматрајући приједлог Одјељења за привреду и друштвене дјелатности, извршио је расподјелу новчаних средстава спортским клубовима и удружењима општине Братунац за 2018,годину са ставке која је планирана буџетском позицијом – средства за спорт, како слиједи:

 1. Кошаркашки клуб „Братунац“ Братунац           50.000,00 КМ
 2. Фудбалски клуб “Братство“Братунац                27.000,00 КМ
 3. Фудбалски клуб „Полет“ Кравица                     12.500,00 КМ
 4. Женски одбојкашки клуб Братунац                  13.000,00 КМ
 5. Карате клуб „Милош Делић“Братунац               4.000,00 КМ
 6. Шаховски клуб“Братунац“ Братунац                  6.000,00 КМ
 7. Карате клуб „Тигар“ Братунац                             2.000,00 КМ
 8. СРД „Дрина“                                                         2.000,00 КМ
 9. Еко-рафтинг клуб „Рајска плажа“                       1.500,00 КМ
 10. Бициклистички клуб                                            1.500,00 КМ
 11. Боксерски клуб                                                    1.500,00 КМ
 12. СУ.К.К. „Жеља Ипон“                                           4.000,00 КМ
 13. Школа спорта                                                       1.500,00 КМ
 14. Тениски клуб                                                        1.500,00 КМ

II

Овај Закључак ступа на снагу даном доношења.

                                                                                                                           САВЈЕТ ЗА СПОРТ И КУЛТУРУ

ДОО „ МАЛИНА- БРАТУНАЦ“ Албум

1
2
3
4
5
6
7
11
12
13
14
15
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
Komunalci-oprema_3
logoMalina
OBRADA_ZEMLJISTA
OBRADA_ZEMLJISTA_2
Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50

Lock full review www.8betting.co.uk 888 Bookmaker

Пријатељи Сребренице"Ритам регије"

Пријатељи Сребренице"Видео журнал"

Интервју саНедељком Млађеновићем

Уредници