Вијести

ОДРЖАНО ПЛИВАЊЕ ЗА ЧАСНИ БОГОЈАВЉЕНСКИ КРСТ

Аутор Оља Чучић дана .

Slađan Vasić pobjednik

На излетишту Рајска плажа јуче је одржана једанаеста духовно-културна манифестација „Пливање за Часни Богојављенски Крст, на којој су учествовала 24 такмичара. Слађан Васић из Братунца први је допливао до крста, други је стигао Илија Мићић а трећи Синиша Грубиша.

-Осјећај је изузетан и свима бих поручио да учествују на овој манифестацији, јер је искуство незаборавно, рекао је Васић.

Сви учесници манифестације добили су новчане награде и поклоне. Добитнику прве уручен је позлаћени крст, златни медаљон и 300 КМ.

Начелник општине Братунац изјавио је да  на овој манифестацији све више учествују млади.

plivanje

plivanje 3

Традиционално Богојављенско пливање подржава општина Братунац и локални предузетници.

Организатори  манифестације су Црквена општина Братунац и Еко-рафтинг клуб „Рајска плажа“.

БРАТУНЧАНИ ПОДРЖАЛИ СРБЕ И СПЦ ЦРНЕ ГОРЕ

Аутор Оља Чучић дана .

Skup podrske 1

Више од двије хиљаде Братунчана  прошле суботе је, протестним збором на Градском тргу и шетњом са заставама Републике Српске и транспарентима, исказало подршку Србима и Српској православној цркви у Црној Гори.

Обраћајући се скупу начелник општине Братунац Недељко Млађеновић рекао је да ниједан закон који уноси немир и раздор међу становнике не може се одржати. Он је изразио увјерење да ће ту судбину доживјети и новодонесени закон о слободи вјероисповијести у ЦрнојГори.

Nacelnik obracanje na skupu podrske

-Срби и Црногорци су вијековима гајили братске односе које квари тај закон и сигурно је да се мора мијењати. Тај закон доводи до неправде која мора бити исправљена и вјерујем да ће то бити исправљено, рекаоје, између осталог Млађеновић који језахвалио организатору збора подршке браћи у Црној Гори Небојши Бандуки, вођи изворне пјевачке група „ФилипВишњић“ и грађанима на великом одзиву .

Начелник је најавио и организовање нових протеста подршке уколико не дође до измјене закона који пријети одузимањем светиња и имовине Српске православне цркве у ЦрнојГори.

Бандука је захвалио грађанима на одзиву и рекао да Срби из цијелог свијета, а и припадници других народа, одлазе на исцјељење и да се поклоне моштима Светог Василија под Острогом.

 -Желимо да се из Братунца чује глас да нећемо дозволити групи језуита да нам га отму и нашој браћи у Црној Гори пружићемо сваку врсту подршкe да очувају светиња и црквену имовину“, поручио је Бандука.

Nebojsa Banduka organizator skupa podrske

На збору је стихове из „Горског вијенца“ пјевао гуслар из Сребренице ДушанПејић, а наступила је и етно-појац МилицаСтајић.

СДКПД "СВЕТИ ВАСИЛИЈЕ ВЕЛИКИ " ПРОСЛАВИО СЛАВУ

Аутор Оља Чучић дана .

Hor Izvornik

Српско добротворно и културно-просвјетно друштво „Свети Василије Велики“прославило је јуче славу овог друштва, које је формирано у Братунцу 2008.године. Свечано обиљежавање почело је Духовном академијом,након које је у Светосавском дому, у присуству чланова друштва и гостију, одржана годишња Скупштина и обављено ломљење славског колача.

SDKPD kolac

folklor sv vasilije

У пригодном програму, који је почео бесједом о Светом Василију Великом скеланског свештеника Срђана Лаловића, наступили су хор „Изворник“из Зворника и  хор Светосавске омладинске заједнице „Светосавац“ из Братунца те чланови братуначког културно-умјетничког друштва „Мост.

Протојереј ставрофор Душан Спасојевић, који је предсједник  друштва, истакао је да се СДКПД Свети Василије Велики“ већ 12 година бави хуманитарним радом и организује бројне активности на очувању традиције и културе српског народа. Он је рекао да је друштво и ове године обезбиједило печенице за сиромашне породице у Братунцу и Сребреници.

Такође је нагласио да су све досадашње хумане акције овог друштва подржали општина Братунац и начелник Недељко Млађеновић, те локални привредници.

У БРАТУНЦУ ПРОСЛАВЉЕН ДАН РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Аутор Оља Чучић дана .

Kravica izlozba

Izlozba u Kravici

У Братунцу је свечано обиљежен 9.јануар – Дан Републике Српске. У организацији Општинске борачке организације, а уз покровитељство Општине,  у четвртак је одржан турнир у малом фудбалу, на којем је учествовало десет екипа, а увече на Тргу Милоша Обилића организовано је дружење уз музику, кувано вино и ватромет.

Свечаном обиљежавању Дана Републике претходила је изложба цртежа академског сликара Срђана Шаровића из Новог Сада, која је отворена 8.јануара у Парохијском дому цркве Светих апостола Петра и Павла у Кравици под називом „Таоци – Божић у Подрињу“.

Шаровић је представио нови циклус радова у коме на својеврстан начин објашњава скривене слојеве проживљеног у овом дијелу Подриња у последењем рату.

Dan Republike trg

ДОО „ МАЛИНА- БРАТУНАЦ“ Албум

1
2
3
4
5
6
7
11
12
13
14
15
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
Komunalci-oprema_3
logoMalina
OBRADA_ZEMLJISTA
OBRADA_ZEMLJISTA_2
Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50

Lock full review www.8betting.co.uk 888 Bookmaker

Пријатељи Сребренице"Ритам регије"

Пријатељи Сребренице"Видео журнал"

Слава ОпштинеНедељко Млађеновић

Уредници