Вијести

ОДРЖАНА РЕДОВНА СЈЕДНИЦА ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Аутор Оља Чучић дана .

У Братунцу је данас одржана редовна сједница Штаба за ванредне ситуације на којој је разматрана Информација о тренутном стању и предузимању превентивних мјера у циљу заштите локалног становништва од ширења вируса корона.

Штаб је упознат да је у Братунцу код једне особе потврђено присуство Covid-19те да се она налази на болничком лијечењу. На подручју ове општине у кућној изолацији тренутно се налази 15 особа.

Начелник општине Недељко Млађеновић подсјетио је да су у Братунцу биле три особе позитивне на вирус корона. Он је рекао да је поновљеним тестирањем потврђено да су двије особе негативне, али да ће оне још једну седмицу провести у кућној изолацији.

-Морамо се придржавати уведених мјера заштите од вируса корона с обзиром да се биљежи пораст броја заражених особа у Републици Српској, Федерацији БиХ и шире. Штаб прати ситуацију и у сарадњи са нашим Домом здравља чинимо све да заштитимо грађане, као и здравствене раднике, рекао је начелник Млађеновић.

Он је позвао суграђане да обавезно носе заштитне маске у затвореним јавним објектима, као и да поштују физичку дистанцу.

Штаб је данас информисан да се редовно врши дезинфекција свих јавних површина, објеката јавних установа и предузећа, те привредних и угоститељких објеката у Братунцу. 

ОБИЉЕЖЕНА ГОДИШЊИЦА СТРАДАЊА СРБА НА ПЕТРОВДАН 1992.ГОДИНЕ

Аутор Рада Веселиновић дана .

Bratunac 12.7.20
 
Начелници општина Братунац и Сребреница Недељко Млађеновић и Младен Грујичић, те делегације удружења и организација проистеклих из одбрамбено-отаџбинског рата, као и делегације општнских одбора локалних српских политичких партија положили су данас цвијеће код Спомен-крста на Братуначком гробљу, гдје су одали почаст Србима погинулим на Петровдан 12.јула 1992.године. 
 
Поводом обиљежавања 28 година од злочина који су починиле муслиманске снаге на данашњи дан  у братуначким селима Загони и Биљача и сребреничким селима Сасе и Залазје, код споменика у Залазју служен је парастос за 69 српских цивила и војника. Парастос је служен и жртвама из Залазја, које су убиле усташе други дан Тројчиндана 1943.године.
 
Бројне делегације положиле су цвијеће и одале почаст жртвама, уз поштовање  мјера заштите, које су уведене због епидемиолошке ситуације и опасности од ширења вируса корона.
 
Помену је присуствовао представник Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Милан Торбица.
 
За злочине, који су почињени на Петровдан 1992.године у братуначким и сребреничким селима још нико није одговарао. 
 
Организатор обиљежавања ове годишњице је Одбор за обиљежавање српског страдања Сребренице.
 
 Bratunac obilježavanje godišnjice stradanja Srba 1

ОДРЖАНА РЕДОВНА СЈЕДНИЦА ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Аутор Оља Чучић дана .

Bratunac štab 8.7.20

 У Братунцу је данас одржана редовна сједница Штаба за ванредне ситуације на којој је разматрана тренутна епидемиолошка ситуација и мјере које су предузете у циљу заштите становништва од вируса корона. На сједници је истакнуто да је укупна ситуација у нашој локалној заједници, гдје је претходних петнаестак дана било лица позитивних на вирус корона, знатно побољшана.

Начелник  општине Недељко Млађеновић оцијенио је да је веома важно да су благовремено предузете мјере од стране Дома здравља, болничких установа у Зворнику и Бијељини, те надлежних органа и служби.

-У Братунцу тренутно имамо једно лице позитивно на вирус корона, које нема никакве симптоме болести. Тестирана су лица која су била позитивна и сва су негативна, нагласио је начелник наводећи да се у кућној изолацији тренутно налази 25 лица.

На данашњој сједници је констатовано да се погоршава епидемиолошка ситуација у окружењу и сусједним општинама.

-Морамо бити веома опрезни, јер предстоји период обиљежавања годишњица страдања на овом подручју, вјерских манифестација, годишњих одмора и повратка студената из критичних подручја. Треба да будемо опрезни и да се понашамо у складу са укупном епидемиолошком ситуацијом, јер ћемо лакше и ефикасније рјешавати проблеме, истакао је начелник.

Он је посебну захвалност изразио грађанима Братунца који, како је истакао, без обзира на тешку ситуацију због пандемије, поштују све мјере и прописе које доносе Републички и Општински штаб за ванредне ситуације.

Братуначки Штаб за ванредне ситуације закључио је да се у циљу заштите становника ове локалне заједнице од ширења вируса корона настави редовна дезинфекција јавних површина и објеката, те привредних субјеката

НАРЕДБА о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона (COVID-19) на подручју општине Братунац

Аутор Рада Веселиновић дана .

Број: 02-020-153-7/20
Дана, 08.07.2020.год
 
На основу члана 22.Закона о заштити и спасавању у ванредним ситуацијама („Службени Гласник Републике Српске“ бр.121/12 и 46/17), члана 43. Закона о заштити становништва од заразних болести („Службени Гласник Републике Српске“ бр.90/17), члана 59. и 82. Закона о локалној самоуправи („Службени гласник Републике Српске„, број: 97/16 и 36/19), чл.67. Статута општине Братунац ( Службени Гласник општине Братунац бр.10/2017), те на основу Одлуке о проглашењу ванредне ситуације за територију Републике Српске (“Службени Гласник РС“ бр.25/20), на основу тачке 9. Закључка Републичког штаба бр.45-1/20 од 23.06.2020.године и бр.47-1/20 од 06.07.2020.године и Одлуке штаба за ванредне ситуације Братунац од 08.07.2020.године, Начелник општине доноси:
 
Н  А  Р  Е  Д  Б  У
о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона
(COVID-19) на подручју општине Братунац
 
Члан 1.
 
Ограничава се рад од 06,00 до 23,00 часа у периоду до 20.07.2020. године сваким радним даном и у дане викенда и то:
- Угоститељским објектима за исхрану, пиће и смјештај 
- Угоститељским објектима за исхрану и пиће са сједиштем у мјесту Красанпоље,локалитет Рајска плажа
- Приређивачима игара на срећу
 
Члан 2.
 
За трговинске и занатско предузетничке радње примјењује се радно вријеме прописано Одлуком о одређивању радног времена трговинским и занатско предузетничким радњама на подручју општине Братунац („Службени Билтен општине Братунац“ бр.7/2011). 
 
Члан 3.
 
Рад у субјектима из члана 1.  и 2. организовати уз обавезно предузимање мјера прописаних у Упутству ЈЗУ “Институт за јавно здравство Републике Српске“ за спречавање појаве и ширења COVID-19 болести на радноm mjestu.
 
Члан 4.
 
Забрањују се сва јавна окупљања у групама већим од 50 лица на јавном мјесту и у затвореном простору до 20.07.2020.године.
Забрањују се сва организовања прослава у угоститељским објектима и на отвореном простору на подручју општине Братунац до 20.07.2020.године.
 
Забрањује се извођење музике уживо у угоститељским објектима до 20.07.2020.године.
 
За све оно што није регулисано овом Наредбом примјењиваће се мјере прописане одредбама Закључка Републичког штаба за ванредне ситуације бр.45-1/20 од 23.06.2020.године. и бр.47-1/20 од 06.07.2020.године.
 
Члан 5.
 
Задужује се Одсјек за инспекцијске послове и Комунална полиција да у провођењу ове наредбе обезбједи поштовање исте од стране напријед наведених субјеката.
 
Члан 6.
 
О извршењу задатака из ове Наредбе, органи из члана 5. Ове наредбе, свакодневно ће извјештавати Општински  штаб за ванредне ситуације.                              
 
Члан 7.
 
Даном доношења ове Наредбе ставља се ван снаге Наредба бр.02-020-153-6/20 од 25.06.2020.године.
.
Члан 8.
 
Ова наредба ступа на снагу даном доношења и биће објављена у „Службеном гласнику општине Братунац“
 
 
НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ
Недељко Млађеновић,дипл.инж.маш.
 
 

ИЗВРШЕНО ПОРИБЉАВАЊЕ БРАТУНАЧКИХ РИЈЕКА

Аутор Оља Чучић дана .

Poribljavanje 77

Представници Спортско-риболовног савеза Републике Српске, у сарадњи са спортско-роболовним удружењима “Дрина“ из Братунца и „Младица“ из Сребренице извршили су порибљавање притока Дрине. У ријечне токове у овим општинама пуштено је по 15.000 јединки поточне пастрмке дужине од 12 до 18 центиметара и укупне тежине око 450 до 500 килограма.

Секретар Спортско-риболовног савеза РС Биљана Петровић апеловала је да рибари ову рибу не изловљавају све док н енарасте на око 30 центиметара, односно док  не прође барем једно мријешћење, да би се размножила и да би био очуван рибљи фонд у ријекама.

-То је и сврха порибљавања. Желимо да имамо  што више ријека богатим рибом, да би се достигао пуни ријечн ирибљи капацитет, што би омогућило спортским риболовцима и другим званичним органима да промовишу риболов на води, ријеке и градове кроз које протичу, наравно и туризам, рекла је Биљана
Петровић.

Она је додала да је Спортско-риболовни савез Републике Српске прихватио позив Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске да буде сарадник у пројекту порибљавања ријека.

Poribljavanje 1

Грант координатор на пројекту управљања сливом ријеке Дрине  западног Балкана Далибор Врховац рекао је да се пројекат финансира средствима Свјетске банке.

"-Влада Републике Српске, односно Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде РепубликеСрпске - јединице за координацију пољопривредних пројеката реализује овај пројекат порибљавања  за који су добијена грант средства, рекао јеВрховац.
Према његовим ријечима данасје у водотоковенаподручјуградаЗворника и општинаМилићи, Братунац и Сребреницаубаченооко 50.000 јединкипоточнепастрмке у вриједностиоко 30.000 КМ.
Врховац је рекао да је ова количина рибе, чија укупна тежина износи 2,5 тона, распоређена према приједлогу спортско-риболовних удружења ових локалних заједница и да се ради о риби изузетног квалитета.
Секретарспортско-риболовногдруштва „Дрина“ из Братунца 
Драгиша Јовановић рекао је да су порибљене Лозничка, Грабовичка, Слапашничка и Факовићка ријека у братуначкој општини што значи њихов препород.
-Рибарско удружење са члановима треба посебно да обрати пажњу да се што је више могуће сачува рибљи фонд од криволова или штеточина, да штитимо ријеке од загађивања и отпада и да се омогући да се риба размножи и опстане, рекаојеЈовановић.

ДОО „ МАЛИНА- БРАТУНАЦ“ Албум

1
2
3
4
5
6
7
11
12
13
14
15
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
Komunalci-oprema_3
logoMalina
OBRADA_ZEMLJISTA
OBRADA_ZEMLJISTA_2
Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50

Lock full review www.8betting.co.uk 888 Bookmaker

Пријатељи Сребренице"Ритам регије"

Пријатељи Сребренице"Видео журнал"

Слава ОпштинеНедељко Млађеновић

Уредници