NAČELNIK RANKIĆ NAJAVIO NAJMASOVNIJI SKUP SRBA U BRATUNCU

Glavna slika

U Bratuncu će 2. jula biti obilježeno 30 godina od stradanja Srba u srednjem Podrinju i Birču, koje su ubili pripadnici takozvane Armije BiH u periodu od 1992. do 1995. godine. Tim povodom, načelnik opštine Bratunac Srđan Rankić održao je danas prošireni sastanak Organizacionog odbora na kome je najavio najmasovnije okupljanje Srba do sada na području ove opštine.

On smatra da će zasigurno ovo okupljanje ostati zapamćeno u istoriji opštine Bratunac, ali i u istoriji srpskog naroda, kao i to da će tradicija masovnog okupljanja biti nastavljena.

Načelnik Rankić je informisao prisutne o dosadašnjim aktivnostima koje su realizovane, te predstavio planove vezane za dalju organizaciju. On je ocijenio da se ovogodišnje obilježavanje stradanja Srba u srednjem Podrinju i Birču razlikuje po mnogo čemu, ali posebno ističe dolazak Njegove svetosti patrijarha srpskog Porfirija, masovnost događaja i saradnju sa načelnicima opština regije Birač, sa kojima je prethodno održao nekoliko sastanaka.

-Sve opštine i grad Zvornik iz naše regije, uključene su u ovogodišnje obilježavanje. Oni će takođe održati sastanke sa svojim saradnicima i pružiti maksimalnu podršku u realizaciji obilježavalja 30 godina od stradanja Srba u srednjem Podrinju i Birču, poručio je načelnik Rankić na današnjem sastanku.

Rankić je naglasio da ovaj skup zahtjeva veliku organizaciju.

-Imaćemo veliki broj redara koji će dočekivati ljude iz drugih opština i gradova. Potrebno je obezbijediti osvježenje, hranu, parking prostor, kao i smještajne kapacitete za zvanice. Pred nama je dosta obaveza, ali naš cilj je da ostavimo utisak dobrih domaćina i da svi ti ljudi dođu u našu opštinu svake naredne godine i odaju poštu svim stradalim Srbima na ovim prostorima, pojasnio je Rankić.

Na sastanku je rečeno da će ugostitelji toga dana organizovati svoj rad bez muzike do 19.00 časova, o čemu će ih blagovremeno obavjestiti nadležne opštinske službe.

Sastanku su prisustvovale starješine Policijske stanice Bratunac, lokalne Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice, predstavnici javnih ustanova, javnih preduzeća, udruženja i sportskih klubova.