Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/opstinab/public_html/media/widgetkit/widgets/lightbox/lightbox.php on line 49

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/opstinab/public_html/media/widgetkit/widgets/lightbox/lightbox.php on line 49

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/opstinab/public_html/media/widgetkit/widgets/lightbox/lightbox.php on line 49

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/opstinab/public_html/media/widgetkit/widgets/lightbox/lightbox.php on line 49

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/opstinab/public_html/media/widgetkit/widgets/lightbox/lightbox.php on line 49

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/opstinab/public_html/media/widgetkit/widgets/lightbox/lightbox.php on line 49
Вијести

Вијести

БРАТУНАЦ: ПЛАН УРЕЂЕЊА ДИВЉИХ ДЕПОНИЈА

Аутор Maja Davidović дана .

dep1

dep2

Гомиле пластичних кеса, пластичне и стаклене боце свих врста и намјена, конзерве, одјећа, обућа, животињске кости, неупотребљив намјештај „шарени“ су подсјетник да је наша свијест о очувању околине у којој живимо у суштој супротности од љепоте чисте ријеке Дрине, љепоте шума, пропланака, одмаралишта и уређених села.

Дивља одлагалишта која првобитно имају лош визуелни ефекат могу на више начина утицати на загађење воде, ваздуха и земљиста. Такође, здравствени ризик тиче се могућег ширења болести и инфекције због присуства могућих преносника заразе (инсекти, глодари, птице и др.) на дивљем одлагалишту.

Како је Општинска управа Братунац у сарадњи са локалним комуналним предузећем АД „Градска чистоћа“ у овиру еколошког програма „Април мјесец чистоће“ организовала низ акција, на ред је дошло и уређење приградских и градских дивљих депонија.

У наставку ћемо објавити фотографије тренутног стања дивљих депонија, као и списак локација, које ће бити уређене током викенда.

1. Локација пута Братунац-Полом, тачније на пола пута између Красанпоља и Осамског, десна страна пута, одмах испред моста и после жутог моста, депонија и смеће.
2. Локација пута Полом-Братунац, тачније улаз у Полом, такође поред жутог моста, смеће са лијеве и десне стране.
3. Локација пута Полом-Братунац, тачније у Полому, прије школе, десно скретање, код резервоара за воду, депонија смећа.
4. Локација Братунац иза локала „Парк“. Иза локала је срушен објекат у коме има отпад грађевинског материјала веће количине и смеће.
5. Локација Братунац иза локала „Френдс“. Између кафића и стамбеног објекта (теписи и смеће) .
6. Локација Подградац (жути мост) према центру града, обалом Крижевице, смеће код таложника Крижевице, десна страна Крижевице, по дужини Крижевице са обе стране пута у дужини 50 метара.
7. Локација Подградац (жути мост), према центру града обалом Крижевице, смеће десна страна Крижевице код мостића за скретање Трипићима.
8. Локација Подградац (жути мост) према центру града обалом Крижевице, смеће са лијеве стране Крижевице, код мостића за скретање Милошевом конаку.
9. Локација Подградац (жути мост) према центру града обалом Крижевице, смеће код Гвозденовића, поред општинске бетонске септичке јаме.

Крајње је вријеме да схватимо да отпад који остављамо природи, заправо остављамо нама. Апелујемо на грађане да се понашају одговорно и чувају животну средину.

 

ЗБОГ НЕДОСТАТКА КВОРУМА НИЈЕ ОДРЖАН НАСТАВАК ПРВЕ РЕДОВНЕ СЈЕДНИЦЕ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БРАТУНАЦ

Аутор Maja Davidović дана .

IMG 20210416 100659

Због недостатка кворума, данас није одржан наставак Прве редовне сједнице Скупштине општине Братунац, на којој је било предвиђено усвајање буџета за ову годину. Од укупно 25 одборника сједници је присуствовало 12 одборника, а одсутно 13: СНСД (4), СДА (3), ДНС (3), СПС (2), Бошњачка листа (1).


Обраћајући се новинарима начелник општине Братунац Срђан Ранкић рекао је да се већина одборника ове Скупштине понаша неодговорно и тиме наноси штету граду и грађанима. Он је подсјетио да је разговарао са одборницима како би се ријешила одређена питања и одблокирао рад.


-Они сви подржавају и прате рад начелника, међутим, кад треба да дођу на скупштину имају проблем. Замолио сам их да изгласамо буџет. Било коју примједбу да имају ја ћу је уважити и да наставимо да радимо. Много је посла пред нама. Могли смо данас доћи овдје на пола сата и изгласати овај буџет да одблокирамо функционисање општине Братунац и могли смо одмах након тога одржати састанак и наставити разговоре, али видјели сте да они нису показали трунку воље да то завршимо, рекао је начелник Ранкић истичући да због таквог става највише трпе социјално угрожене категорије, грађани и сви радници чији приходи се финансирају из буџета општине.


Новинарима се обратио и предсједник Комисије за избор и именовање Брано Ђурић, а у изјави за медије, рекао је:


-Запримио сам један допис од одређене групе одборника, који захтјевају да се закаже сједница Комисије за избор и именовање и да се закаже наставак Прве редовне сједнице СО Братунац, која је прекинута. Видјели сте да је прије пар дана господин Марко Мркајић упутио допис предсједнику скупштине , као предсједник ОО СНСД-а да се закаже наставак ове сједнице. Сједница је заказана за данас. Само један одборник СНСД-а, појавио се на скупштини, а сви остали су остали тамо испред или су сједили у кафани. Нико од њих није био спреман да покаже одговорност према грађанимаданас и да присуствује сједници.

УРЕЂЕНА РАЈСКА ПЛАЖА

Аутор Maja Davidović дана .

Rajska

Rajska2

Вриједним радом и угодним дружењем један кутак обале ријеке Дрине, постао је уређенији и примјернији граду. Око стотину грађана Братунца, подијељених по групама, укључило се у радну акцију, којом је очишћено познато одмаралиште Рајска плажа. Учешће у овој акцији узели су представници удружења, спортских клубова, власници угоститељских објеката, радници Општинске управе, као и грађани који су жељели да дају свој допринос, како би Рајску плажу учинили привлачнијим мјестом.

-Задовољни смо одазивом грађана. Рајска плажа је најпознатија туристичка локација уз ријеку Дрину. Уређење ове плаже један је од приоритета за општину Братунац, јер наши грађани у сезони највише слободног времена проводе баш овдје, рекао је начелник општине Братунац Срђан Ранкић, истичући да је ово само један дио еколошког програма који је планиран за мјесец април.

-За наредни викенд планирано је рјешавање проблема дивљих депонија, које се налазе по приградским насељима. Викенд послије тога (24.04.2021.) , планиран је за чишћење и уређење града, а пред први мај и Васкрс да се детаљно оперу улице, рекао је начелник Ранкић.

На крају акције учесници и начелник Ранкић, на улазу у Рајску плажу поставили су таблу са поруком: БУДИМО ОДГОВОРНИ, ЧУВАЈМО ПРИРОДУ-ЧУВАЈМО ДРИНУ. ОДЛОЖИТЕ ОТПАД НА ПРЕДВИЂЕНА МЈЕСТА. Организатор ове акције је Општинска управа Братунац у сарадњи са локалним комуналним предузећем АД “Градска чистоћа“.

БРАТУНАЦ: ЗАСАЂЕНА ПРВА САДНИЦА БИЈЕЛОГ ЈАСЕНА

Аутор Maja Davidović дана .

drvo

Начелник општине Братунац Срђан Ранкић засадио прву садницу бијелог јасена у граду. Неколико садница засађено је на површини Спомен парка Братунац, а затим и на Рајској плажи.

Општина Братунац је у оквиру кампање “Посади свој хлад” добила 100 садница бијелог јасена од невладине организације Зелени развојни центар. Циљ ове акције је да подигне свијест људи о очувању заштите животне средине, али и да осигура кисеоник, као природни респиратор.

БРАТУНАЦ: ПОДИЈЕЉЕНЕ САДНИЦЕ БИЈЕЛОГ ЈАСЕНА ГРАЂАНИМА

Аутор Maja Davidović дана .

 

1

Подјелом садница бијелог јасена грађанима на Тргу Милоша Обилића, данас је начелник општине Братунац Срђан Ранкић озваничио почетак еколошког програма „Април – мјесец чистоће“ који организује Општинска управа у сарадњи са локалним комуналним предузећима АД „Градска чистоћа“.


-Акција „Посади свој хлад“ наставиће се сађењем бијелог јасена у школским двориштима. У току априла-мјесеца чистоће, сутра ћемо организовати садњу бијелог јасена у зони ужег градског подручја и на Рајској плажи, гдје ћемо извршити детаљно чишћење и уређење тог дијела Дринске обале, изјавио је Ранкић новинарима, додајући да је објавио календар активности у мјесецу чистоће, које ће се проводити викендом, односно сваке суботе.


Општина Братунац је у оквиру кампање “Посади свој хлад” добила 100 садница бијелог јасена од невладине организације Зелени развојни центар.

ДОО „ МАЛИНА- БРАТУНАЦ“ Албум


Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/opstinab/public_html/libraries/src/User/UserHelper.php on line 620
1
2
3
4
5
6
7
11
12
13
14
15
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
Komunalci-oprema_3
logoMalina
OBRADA_ZEMLJISTA
OBRADA_ZEMLJISTA_2
Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50

Lock full review www.8betting.co.uk 888 Bookmaker

Пријатељи Сребренице"Ритам регије"

Пријатељи Сребренице"Видео журнал"

Слава ОпштинеНедељко Млађеновић

Уредници