DELEGACIJA VLADE TUZLANSKOG KANTONA POSJETILA OPŠTINU BRATUNAC

Glavna slika

Načelnik opštine dr Lazar Prodanović ugostio je danas u svom kabinetu delegaciju Vlade Tuzlanskog kantona na čelu sa premijerom Irfanom Halilagićem. U posjeti opštinskoj upravi bio je i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ramiz Salkić.

Povod sastanka je činjenica da Vlada Tuzlanskog kantona dugi niz godina pomaže izgradnju infrastrukturnih projekata na području opštine Bratunac ne uslovljavajući to pripadnošću jednoj ili drugoj etničkoj grupi istakao je načelnik Prodanović nakon sastanka.

- U fokusu saradnje opštine Bratunac i Vlade Tuzlanskog kantona trenutno je izgradnja vodovodne mreže od Repovca do Konjević polja. Razgovarali smo i o izgradnji novog obdaništa. Takođe, radovala bi nas iskustva u smislu investiranja, odnosno izgradnje novih industrijskih zona. Pored pomoći Vlade i predsjednika Republike Srpske, vrlo je važna pomoć Vlade Tuzlanskog kantona i Vlade Kantona Sarajevo, pomoć Vlade Federacije BiH kao i institucija BiH. Želim da pošaljem poruku da je naš cilj apsolutni mir i sigurnost svakog građanina opštine - poručio je načelnik Prodanović.

Premijer Halilagić izrazio je zahvalnost na gostoprimstvu i čestitao je načelniku i građanima opštine Bratunac srpske nacionalnosti predstojeći praznik Vaskrs.

- U pogledu infrastrukturnih projekata, Vlada Tuzlanskog kantona je opredjeljena da nastavi biti podrška razvoju ovog područja. Želimo da pošaljemo poruku da trebamo smiriti tenzije koje se stvaraju. Trebamo se više baviti ključnim pitanjima koja donose brigu našim građanima bez obzira kako se zvali i gdje oni živjeli. Trebamo rješavati ključne probleme i upravo je to bio fokus današnjeg razgovora. Detektovali smo neke projekte koji su značajni za ovu opštinu. Vlada Tuzlanskog kantona preko resornih ministarstava uradiće sve da bude podrška realizaciji tih projekata. U pogledu projekta industrijske zone, smatramo da postoji mogućnost zajedničkog djelovanja u smislu podjele određenih iskustava i saznanja kako bismo bili na usluzi - istakao je premijer Halilagić.

Zaključak sa održanog sastanka jeste da će opština Bratunac i Vlada Tuzlanskog kantona nastaviti saradnju na realizaciji započetih i novih projekata koji su od interesa za sve stanovnike naše lokalne zajednice.