БРАТУНАЦ: НОВИ ПАРКИНГ ПРОСТОРИ, НЕКОЛИКО НОВИХ УЛИЦА, АСФАЛТИРАЊЕ И САНАЦИЈА ПУТЕВА У РУРАЛНОМ ПОДРУЧЈУ

Glavna slika

Са циљем унапређења инфраструктуре и стварања што повољнијег животног амбијента, Братунац ће ускоро добити нове паркинг просторе на пет локација и неколико нових улица, најавио је начелник ове општине Срђан Ранкић. 

У наредном периоду Братунац ће добити 115 нових паркинг мјеста, што ће допринијети смањењу проблема паркирања аутомобила на улици и тротоарима.

У току су припремни радови на изградњи нове улице на локалитету код старе Грађевинске школе, гдје је уједно планиран и паркинг простор. Такође, изградња простора за паркирање планирана је и у Радничкој улици, Улици Цара Лазара и на локалитету уз Основну школу "Бранко Радичевић“. У плану је и изградња нове улице иза Ламела, као и паркинг. 

Ранкић истиче да су на већини локација почели припремни радови, а поред уређења града важна je и безбједност ђака, која ће се побољшати изградњом тротоара. Овај програм биће реализован са циљем стварања сигурнијих услова за пјешаке, а посебно ђаке, стога је у плану изградња тротоара на неколико локација.

Поред уређења градског језгра, радови на реконструкцији путева актуелни су и у руралним подручјима, а ових дана радови су текли пуном динамиком. 

У току је санација путева Баћићи - Брана  и пута Грабовачка ријека - Вранешевићи у дужини од по 4 километра, пут за село Буљим и Јасиковача, те изградња крака улице у Јеловцима у дужини од 100 метара.

Ранкић појашњава, да ће се овим радовима повећати безбједност саобраћаја и олакшати рад великог броја пољопривредника који живе на овом подручју. 

-Циљ општине Братунац је стварање боље будућности, погоднијих услова за живот и рад на инфраструктури, као и задржавање становништва на подручју Братунца, поручио је Ранкић.