ДР ЛАЗАР ПРОДАНОВИЋ ПРЕУЗЕО ДУЖНОСТ НАЧЕЛНИКА ОПШТИНЕ БРАТУНАЦ

Glavna slika

Данас је у кабинету Начелника општине Братунац извршена примопредаја дужности између В.Д. Начелника општине г-дина Бранислава Тришића и новоизабраног Начелника општине Братунац г-дина доктора Лазара Продановића.

'' Овом приликом првенствено желим да се захвалим свим сарадницима са којима сам у протеклом периоду заједнички радио на консолидацији стања у општинској управи Братунац, те да истакнем чињеницу да је много тога доброг урађено у протеклих три мјесеца у нашој општини, почевши од значајних инфраструктурних пројеката, стабилизације општинских финансија, измирења значајног обима дуговања, као и сређивањем стања у спортским колективима од којих су многи били доведени на руб егзистенције'', изјавио је Тришић након примопредаје.

Досадашњи вршилац дужности Начелника општине изразио је задовољство што на његово мјесто долази реномирано име братуначке политике и јавног живота: '' Част и задовољство ми је да данас вршим примопредају дужности Начелника општине човјеку за кога одговорно тврдим да је особа са највећим личним, политичким и професионалним кредибилитетом на политичкој сцени општине Братунац'', истакао је Бранислав Тришић.

''Прије свега желим још једном да изразим захвалност свим грађанима општине Братунац који су ми пружили повјерење на протеклим изборима, али и онима који то нису учинили, јер као што сам рекао у предизборној кампањи, бићу Начелник свим грађанима Братунца без обзира на њихову политичку или било коју другу припадност. Испред мене је огроман посао и велика одговорност коју ћу да полажем нашим грађанима, и увјеравам Вас да ће мој први задатак бити да инетереси грађана и привреде буду приоритет свих приоритета у мом даљем раду. Акценат мог ангажмана такође биће усмјерен и на осјетљиве категорије које су саставни део нашег друштва, и у том смислу планирамо да реализујемо једну принципијелну и дослиједну социјалну политику наше општине'', истакао је Продановић приликом примопредаје.

Подјсећањања ради, Тришић је функцију Начелника општине обављао у периоду од 30.11.2022. године када је замјенио опозваног Начелника г-дина Срђана Ранкића, а данас је дужност предао новом првом човјеку Општине Братунац који је изабран на пријевременим изборима за Начелника општине Братунац који су одржани 05.02.2023. године, када су грађани Братунца своје повјерење дали др Лазару Продановићу који ће на овом мјесту остати до редовних локалних избора у октобру 2024. године.