ХУМАНИТАРНИ БИОСКОП ИЗ БЛОКА"ВИ ИДИТЕ ЈА, НЕЋУ"

Glavna slika

Драга браћо и сестре, позивамо вас да на наш велики празник Видовдан,  у петак 28. јуна од 20 часова дођете у Дом културе у Братунцу и да заједнички одгледамо филм -

" ВИ ИДИТЕ ЈА НЕЋУ "

Реч је о хуманитарној пројекцији филма и сав прикупљени новац, преко хуманитарне организације Срби за Србе, биће уплаћен српским породицима на нашем Косову и Метохији .

Филм је снимљен 2015. године , по узору на истиниту причу коју је записао блаженопочивши митрополит Амфилохије у својој књизи "Љетопис новог косовског распећа", а говори нам о страдању српског народа на Косову и Метохији са освртом на 1998. и 1999. годину, а са посебним освртом на породичну драму несталог Србина Милоша Ћирковића са Косова и Метохије.

" Ниједан хришћански народ нема у историји својој оно што има српски народ, нема Косово .

Баш Косово нас је учинило великим народом. Оно је наша народна Голгота, али у исто време наше народно васкрсење, духовно и морално. Оно је зауставило морално распадање српскога народа. Дало нам галерију витеза вере, поштења и пожртвовања, која несумњиво вреди више од ма које галерије мермерних кипова, направљених у мирно доба од народа који нису имали своје Косово " уз ове речи Светог Владике Николаја, још једном у име хуманитарне организације Срби за Србе позивамо вас да дођете, да се саберемо у што већем броју и на такав начин симболично пружимо подршку нашем народу на Косову и Метохији.

Након завршене пројекције филма у сали биоскопа придружиће нам се четрдесет и шесторо деце са Косова и Метохије који су тренутно гости у нашем граду, како би им сви заједно пожелели срећан и Богом благословен повратак својим породицама.

Ако Бог да, видимо се .

https://www.facebook.com/100088413428111/videos/484851890868148/