ХУМАНОСТ БРАТУНАЧКИХ ПРИВРЕДНИКА

Glavna slika

И ове као и протеклих година у организацији СДКПД ''Свети Василије Велики'' организована је подјела божићних печеница за братуначке породице са слабим материјалним стањем. Финансијска средства за овај хуман гест у укупном износу од скоро 19.000,00 КМ, обезбједили су привредници и предузетници са подручја општине Братунац, и на тај начин омогућили да преко 80 породица проведе овај најрадоснији хришћански празник у складу са духом и традицијом српског народа.

Такође, ЗР ''Пекара Бунарџија'' из Братунца већ неколико година за редом обезбјеђује Божићне чеснице за све братуначке парохије, које ће се ломити на Божићно јутро у храмовима у Братунцу, Кравици, Бјеловцу, Полому, Жлијебцу и Факовићима.

Општина Братунац је за најсрећније ''ломаче'' чеснице обезбједила тридесетак наградних кованица у новчаној противвриједности у износу од 100,00 КМ.

Овим путем, В.Д. начелник општине Братунац г-дин Бранислав Тришић, честита Божићне празнике свим православним вјерницима са жељом да их проведу у породичној атмосфери уз пуно здравља, мира, среће и благостања, уз традиционални хришћански поздрав МИР БОЖЈИ ХРИСТОС СЕ РОДИ !!!