ИЗЛОЖБА ПОВОДОМ ОБИЉЕЖАВАЊА 30 ГОДИНА ОД ВЕЛИКОГ СТРАДАЊА СРБА У СРЕДЊЕМ ПОДРИЊУ И БИРЧУ

Glavna slika

Данас је на Тргу Милоша Обилића у Братунцу отворена изложба на којој је представљена ретроспектива страдања српског народа у средњем Подрињу и Бирчу.

Изложба је постављена у оквиру програма сутрашњег централног комеморативног скупа, поводом обиљежавања 30 година од великог српског страдања у околини Сребренице и Братунца на Петровдан 1992. године и у знак сјећања на све Србе средњег Подриња, које су убили припадници тзв. Армије БиХ у Одбрамбено-отаџбинском рату.

Посебну пажњу посјетиоцима данашње изложбе привукли су ликовни радови ученика основних и средњих школа.

Након отварања изложбе, начелник општине Братунац Срђан Ранкић и начелник општине Сребреница Младен Грујичић, уручили су дипломе и новчане награде ученицима основних и средњих школа за ликовно и литерарно стваралаштво, које је било дио данашње изложбе.

Начелник Ранкић, истакао је у изјави за медије да се овогодишње обиљежавање страдања Срба у средњем Подрињу и Бирчу разликује по много чему, али посебно издваја укљученост младих. Он је нагласио да је са ђацима одржан историјски час на тему страдања српског народа на овим просторима, те да су путем јавног конкурса одабрани најбољи ликовни и литерарни радови, који су представљени на данашњој изложби.

За крај, начелник Ранкић и начелник Грујичић, позвали су све грађане да у што већем броју дођу на сутрашње обиљежавање и одају пошту свим невино страдалим Србима.