НАЧЕЛНИК РАНКИЋ: ОД ДАНАС НЕМА ВАСПИТАЧА НА БИРОУ

Glavna slika

Да за пословни ангажман нису потребна познанства и чланство у политичкој партији, потврдио је начелник општине Братунац Срђан Ранкић.

Наиме, због проширења капацитета дјечијег вртића “Радост“ , указала се прилика за пословним ангажманом васпитача. Тим поводом, начелник је данас одржао састанак са девет дипломираних васпитача из Братунца, са којима ће бити закључени уговори о раду од 01.09.2021. године.

На запослење је најдуже чекала Ивана Мићић.

-Пуних дванаест година трагам за послом. Имала сам неколико краћих пословних ангажмана. Захвална сам начелнику због шансе коју нам је пружио, рекла је Ивана Мићић током састанка.

Ранкић је пожелио васпитачима успјешан рад, истичући да од њих очекује само једно, а то је да испуне очекивања родитеља и дјеце.

-Радује ме што смо број незапослених васпитача свели на нулу. Као што знате радови на проширењу капацитета теку планираном динамиком и до 1. септембра све ће бити спремно. Никоме није потребна политичка партија, сви имају исте могућности. Ја имам само један циљ, а то је да овдје изградимо амбијент који ће водити останку младих људи у Братунцу, истакао је начелник Ранкић.

Ранкић је појаснио да ће њихови пословни ангажмани бити настављени и у новој згради вртића “Радост“, која ће бити изграђена у наредном периоду.

-У плану је и нова зграда вртића, али до изградње новог објекта, циљ је да пружимо прилику сваком дјетету из Братунца да похађа предшколско образовање, али и да дамо прилику овим младим људима да се запосле.

У оквиру новог вртића, начелник је најавио и савремено игралиште за малишане.

Младенка Зекић, в.д. директор Јавне установе за педагошко образовање “Радост“, информисала је присутне да интересовање за упис малишана расте, те да је до сада за стотину дјеце више пријављено у односу на протеклу годину.