НАРЕДНОГ ВИКЕНДА У БРАТУНЦУ НОВО ИЗДАЊЕ БРАТУНАЧКОГ СТРИП ФЕСТИВАЛА

Glavna slika

За мање од 7 дана, очекује нас дуго најављивани 6. Братуначки стрип фестивал.

Манифестација која је за кратко вријеме постала једна од најпопуларнијих манифестација ове врсте у нашој земљи, судећи према најавама у медијима, окупиће ове године рекордан број љубитеља стрипа и умјетности у нашем граду. Примјетно је заиста огромно интересовање публике за овај догађај, а организатори су и за ову годину припремили богат програм и веома интереснтне госте.

Програм ће се реализовати у холу зграде Општине братунац у периоду од 02-04. августа а почеће свечаним отварањем које ће бити уприличено 02.08.2024. са почетком у 20 сати у холу зграде Општине Братунац. Одмах након отварања фестивала услиједиће и отварање изложбе карикатура Зорана Михаиловића Зоће, карикатуристе родом из Љубовије. Програм ће бити настављен у суботу, радионицом за најмлађе као и цртањем гостујућих аутора за посјетиоце а у вечерњим сатима, очекује нас промоција једног веома интересантног стрипа „МУ“ ауторки Ане и Саре Живковић, промоција најновијих стрип издања два издавача „Девета Димензија“ из Бањалуке и „Систем Комикс“ из Београда, као и промоција дјела познатог српског писца, драмског и стрип сценаристе Дејана Стојиљковића који ће бити један од гостију фестивала.

Посљедњег дана фестивала очекује нас поново једна занимљива радионица стрипа за најмлађе, као и цртање гостујућих аутора за посјетиоце фестивала.

Очекује се да Братунац сљедећег викенда постане средиште стрип сцене регије тако да позивамо све да посјете 6. Братуначки стрип фестивал!