НАСТАВАК ИНФРАСТРУКТУРНИХ РАДОВА У БРАТУНЦУ

Glavna slika

У оквиру програма модернизације и реконструкције инфраструктуре у градском и приградским дијеловима општине Братунац, данас су започети радови на изградњи пјешачке стазе - тротоара у улици Гаврила Принципа, и то на потезу од угла ове улице и улице Братуначке бригаде до моста на Глоговској ријеци у насељу Борковац. Укупна дужина ове деонице је око 550 метара и обухватиће радове на постављању ивичњака, инсталацији кишне канализације те асфалтирању пјешачке стазе.

Ова деоница до сада је представљала опасност за велики број пјешака због недостатка тротоара, што је још више дошло до изражаја прекатегоризацијом путног правца у овом потезу у магистрални пут, чиме је повећана фреквенција саобраћаја.

Изградњом тротоара ријешиће се наведени проблеми, што ће се посебно одразити на безбедност ученика учесника у саобраћају иамјући у виду наставак школске године.

У наредном периоду очекује се наставак изградње и модернизације путне инфраструктуре у Братунцу, тако да слиједи изградња тротоара у насељу Моштанице и Побрђе, те асфалтирање и реконструкција појединих градских улица.