ОДРЖАН КЊИЖЕВНИ ЧАС

Glavna slika

У Братунцу данас је одржан књижевни час и дружење  ученика виших разреда са познатим братуначким пјесником Војином Остојићем. Књижевни час организован  је у оквиру кампање  Министарства просвјете и културе Републике Српске под називом „Читајмо заједно да не останемо без ријечи“. Ову активност спроводе наставници српског језика, у сарадњи са братуначким библиотекарима, а са циљем популаризације читања књижевности и књижевника, те изградње књижевне публике. 

- Веома је значајно да у ери савремене технологије сачувамо културу читања и слободно вријеме проводимо уз књигу јер, с књигом лакше растемо и корачамо кроз живот и читајући спознајемо праве вриједности, рекла је наставница српског језика Сузана Живковић.

Њена колегиница Сњежана Попић истакла је да је повезивање културе и образовања неизоставан процес.

- Само на тај начин можемо да његујемо књижевну публику и градимо будуће књижевнике, поручила је Попићева.

Наставнице српског језика из ове школе позвале су ученике да се врате књизи и штиву које им одговара, јер књига је најбољи пријатељ. 

Дјеца су била одушевљена дружењем са пјесником Војином Остојићем, коме су поручили:

 „У школи нас уче да је читање путовање без краја. Дуго, вјечно путовање на којем постајемо блажи, паметнији, пунији љубави и човјечности. Често нас напомињу да нам је обавезна карта за то магично путовање заправо књига. Овом приликом желимо да Вам се захвалимо за сваку поклоњену „карту“. Част нам је било упознати Вас и надамо се да ће нам нам још дуго Ваше књиге бити карте за чаробна путовања!“