ОДРЖАН САСТАНАК ЛОКАЛНЕ РАДНЕ ГРУПЕ ЗА ПОТРЕБЕ ОРГАНИЗОВАЊА ОБИЉЕЖАВАЊА СТРАДАЊА СРБА У СРЕДЊЕМ ПОДРИЊУ И БИРЧУ

Glavna slika

У скупштинској сали општине Братунац, одржан је први састанак локалне Радне групе за потребе организовања обиљежавања страдања Срба у средњем Подрињу и Бирчу. Осим представника Општине Братунац и црквених парохија Братунац, Кравица и Факовићи, састанку су присуствовали и директори школа, јавних установа и предузећа са подручја ове општине, те представници локалних борачких удружења и мјесних заједница.

Локална радна група, формирана је са задатком да обезбједи све логистичко-материјалне услове који буду дефинисани на сједницама главног Организационог одбора за обиљежавање страдања Срба у средњем Подрињу и Бирчу, као и да обезбједи што масовније и саборније присуство грађана и свих чланова шире друштвене заједнице Братунца и околине на наведеном догађају.

Начелник др Лазар Продановић, истакао је, да је непходно 1. јула, када је планирано обиљежавање страдања свих Срба са овог подручја у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату и у претходним ратовима који су обиљежили 20. вијек, превазићи политичке и друге разлике, те одати поштовање према жртвама, на начин да се масовно одазовемо овом догађају.

Представници црквене парохије, потврдили су долазак патријарха српског Порфирија и значајног броја црквених великодостојника. Литургија ће се служити испред цркве Успења пресвете Богородице у Братунцу, након чега ће се организовати литија до градског гробља, гдје ће се одржати парастос и одати почаст невино страдалим жртвама.