ОПШТИНА БРАТУНАЦ И ДАЉЕ ПЛАЋА РАЧУНЕ БАХАТОГ ПОНАШАЊА ПРЕТХОДНЕ ВЛАСТИ

Glavna slika

Негативне последице лошег руковођења Општинском управом Братунац од стране претходне власти и данас се осјећају у овој јединици локалне самоуправе.

Прије неколико дана, општина Братунац је запримила пресуду Окружног суда у Бијељини, којом је одбијена жалба тужене општине Братунац и потврђена пресуда Основног суда у Сребреници, у поступку покренутом ради накнаде материјалне штете причињеном на пословном објекту тужиоца О.А. из Братунца.

Првостепеном пресудом дјелимично је усвојен тужбени захтјев тужиоца и обавезује се тужена општина Братунац да тужиоцу због незаконитог рушења пословног објекта у Братунцу који се налазио у Радничкој улици, на име материјалне штете на објекту исплати износ од 10.889,70 КМ, са законском затезном каматом на тај износ, почев од 27.09.2021. године као дана бесправног рушења објекта па до коначне исплате, као и да тужиоцу накнади трошкове парничног поступка у износу од 4.585,50 КМ, све у року од 30 дана од дана правоснажности пресуде, под пријетњом принудног извршења.

Уклањање шупа и осталих привремених објеката који су нарушавали изглед нашег града је била, можда једина позитивна активност коју је провела претходна власт. Међутим, сада се потврђује да је та активност у предмету уклањања објекта власника О.А. урађена противно законским прописима.

Показало се да је за уклањање једног монтажног објекта у Радничкој улици општина платила износ од 18.823,78 КМ, на основу пресуде којом је утврђено да је уклањање објекта било без правног основа, односно да у том поступку нису испоштоване законске процедуре које су се морале провести да би уклањање било у складу са законом.

А коначан рачун неодговорног понашања претходне власти плаћају грађани општине Братунац.