ОПШТИНА БРАТУНАЦ СУФИНАНСИРА РЕКОНСТРУКЦИЈУ ФАСАДА И ЗАМЈЕНУ КРОВНИХ ПОКРИВАЧА НА СТАМБЕНИМ ЗГРАДАМА (03.10.2024.Г.)

Glavna slika

До краја ове године биће обновљене фасаде и замјењени кровови на 5 стамбених зграда у Братунцу. Данас су потписани уговори са заједницама етажних власника, а општина суфинансира око 50% планираних средстава инвестиције, према предрачуну, а остатак новца обезбједиће власници станова. 

Пројекат се реализује на основу раније расписаног Јавног позива за суфинансирање реконструкције фасада, замјене кровних покривача и санацију оштећених дијелова кровне конструкције на зградама колективног становања.  

Један од циљева овог програма је пружање помоћи грађанима у финансирању одржавања зграда, као и повећање енергетске ефикасности.

Начелник општине Лазар Продановић је изјавио да општина већ раније помагала неке етажне заједнице када је ријеч о суфинансирању радова на реконструкцији стамбених зграда. 

То су били појединачни случајеви. Сада, по први пут смо расписали јавни позив, дефинисали услове, потписали уговор. Са овим пројектом ћемо наставити и у наредним годинама, са већим износом средстава - рекао је Продановић.