ОПШТИНА ОБИЉЕЖИЛА КРСНУ СЛАВУ

Glavna slika

Светом литургијом и ломљењем славског колача у цркви Успења пресвете Богородице, обиљежен је Ђурђевдан, крсна слава општине Братунац. Литургији и славском ручку, присуствовали су представници општине Братунац и представници духовног, културног, образовног и привредног живота ове општине.

Тим поводом, грађанима општине Братунац, упутио је честитку начелник општине др Лазар Продановић. "Драго ми је што смо се окупили у оволиком броју. Иако је врло тешко и неизвјесно вријеме, због недавне трагедије, саосјећамо се са породицама жртава, али немамо право да прекидамо ову традицију. Захваљујем се присутнима који су се одазвали позиву на обиљежавање крсне славе општине и позивам вас да се исто тако одазовете позиву за обиљежавање страдања Срба у средњем Подрињу и Бирчу, које је планирано за 1. јул. Желим да на достојанствен начин обиљежимо и тај датум, за који је потврдио долазак и патријарх српски Порфирије. "

Славским обредом, уједно је завршена и двадесета културно - спортска манифестација "Ђурђевдански дани - Братунац 2023" чији је програм раније отказан, због трагичних догађаја у Републици Србији.