ПАТРИЈАРХ У ЗВОРНИКУ НАКОН 90 ГОДИНА

Glavna slika

Његова светост патријарх српски Порфирије данас је служио свету архијерејску литургију у Зворнику. Након тога освештао је новоизграђени Саборни храм Рођења Пресвете Богородице.

Догађају су присуствовали предсједник Републике Српске Милорад Додик који је кум храма, предсједник Владе Радован Вишковић, званичници из политичког, друштвеног и културног миљеа Републике Српске, те бројни вјерници.

Међу званицама, био је и начелник општине Братунац Лазар Продановић, који се састао са патријархом након завршетка догађаја. Разговарали су о обиљежавању 31. године од страдања Срба у Средњем Подрињу и Бирчу. Патријарх је изразио похвале на рачун овогодишње организације догађаја. Потврдио је долазак у Братунац и следеће године, уз жељу да наредни скуп буде масовнији од овогодишњег.

Начелник се састао и са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком. Том приликом, разговарали су о инфраструктурним пројектима и улагањима у општину Братунац. Разговори о овој теми, наставиће се следеће седмице, када се очекује долазак званица из врха власти Републике Српске на прославу Дана општине Братунац 25. септембра.